Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Meclis Üyeleri Kampı için geldiği İzmir'de, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti Lideri Meral Akşener için "Temenni ederiz ki 6'lı masayı terk ederek konumunu gözden geçirir" sözlerine yanıt verdi. 

"6'LI MASANIN ÇELİK İRADESİYLE DEVAM EDECEĞİZ"

Salıcı, "Halktan yana, mütevazi, halkla iç içe geçmiş, pisliklere, uyuşturucu tacirlerine kafa tutacak, 5'li çeteye 'Dur' diyecek bir iktidara ihtiyacımız var. Bu iktidar CHP iktidarı. O iktidarın yolu da bu yaptığımız çalışmalardan geçiyor. Biz hazırız, biz önümüzdeki süreci örmeye devam ediyoruz. Biz Türkiye'yi sosyal demokrat bir iktidara kavuşturmaya hazırız. Seçim tarihinin netleşmesi gerekiyor, orada da top iktidara düşüyor. İster baskın, ister zamanında biz varız. Sandığı getirsinler, o sandıktan çıkan sonuç İstanbul'un ikinci seçimleri gibi farklı bir sonuç olacak. Millet iradesinden, belediye başkanlarımızdan, bizden  korkuyorlar. Bizimle uğraştıkları kadar uyuşturucu tacirleriyle uğraşlar Türkiye daha iyi bir yer olurdu. Yıkmak istedikleri 6'lı masanın iradesini çelik bir irade olarak ortaya koyup devam edeceğiz" dedi. 

"BURASI MAJESTELERİNİN CUMHURİYETİ DEĞİK"

Salıcı açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Beyefendi İYİ parti konumunu değerlendirsin diyor. İYİ Parti'nin değerli genel başkanı Meral Akşener kendi konumu ile ilgili veciz şeyler söyledi, herhalde anlamıştır Tayyip Bey, söylemiş olduğu sözün karşılığında Merak Hanımın cevabını anlamıştır. Beyefendi iktidarı bırakmış muhalefeti dizayn etme peşinde. Ama Tayyip Bey unutma burası majestelerinin Cumhuriyeti değil. Burada Cumhuriyetin 2. yüzyılını kuracak, hukuk devletini yeniden inşa edecek bir iktidar var ve o iktidar gelecek. Burada güzel bir çalışma yapacağız. İzmir'de öne çıkmış olan belediye meclis üyelerimiz var, onlarla süreci başarıyla götüreceğiz"