Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – Partinin emektar isimlerinden CHP İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, PM’ye seçilmeyi başardı. Gündeme Bakış’a konuşan Nalbantoğlu, “Daha önce iki defa PM’de görev yapmıştım. Aynı şekilde iki dönem il başkanlığı yaptım. Örgütte bir karşılığımız olduğunu düşünüyordum. Adaylık sürecinde görüşemediğimiz, görüşünü alamadığımız il başkanlarımız vardı. Hepsiyle görüştük. Bunun bir karşılığı olacaktı. Bu durum yüksek oyla seçilmemize vesile oldu. Burada esas olana seçilmek ve partiye hizmet edebilmek. Ben partime aktif olarak hizmet edebilmek bir şans yakaladım. Çok mutluyum” dedi. 

DENGE KURULAMIYORDU BUNUN KURULMASINI SAĞLAYACAĞIZ
“İzmir’de parti içi dengeler değişecek mi?” sorusuna Nalbantoğlu, “Zaten düzgün siyaseti, partimizi büyütecek bir denge kurulamıyordu. Bunun farklı sebepleri vardı. Bazı dengelerin kurulmasına sağlayacağız” dedi.

‘BİZ BİR EKİBİZ’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kendisine tam destek vermesiyle ilgili PM Üyesi Nalbantoğlu, şunları söyledi:
“Biz bir ekibiz. Ekipte farklı farklı görevler, ödevler var. Partiyi daha büyütmek, çalışmak için görevler üstleniyoruz. Tunç Bey İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı görevini yürütüyor. Ayın ekibin bir parçası olarak PM için partililerimizden görev istedik. Hep beraber yaptık. Sağ olsun destek verdi. Bunlar hoş ve doğru şeyler. Yoldaşlık ,vefa unutuldu! Hayatımızdan çıktı. Bunu hatırlattık. Partimizin kurultay süreci en azından hepimize bu kavramları hatırlattı ve günlük hayatımıza soktu”