Menemen Spor Kulübü'nün Ekmas Group'a devredilmesinin yankıları sürüyor. Menemen Belediye Başkan Vekili  Aydın Pehlivan, Menemen Spor Kulübü ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Pehlivan,  "Çağdaş dünyada şehirler spor kulüpleri ile anılmakta, spor kulüpleri ile tanınmakta ve spor kulüpleri ile yaşatılmaktadır. Spor kulüpleri bir şehrin birlik ve beraberlik ruhunu, hüzün ve coşkuda kenetlenmesini kısaca kader birliğini en güzel şekilde yansıtan sembollerindendir. Bu sebeple spor kulüpleri bir kentin tarihi, geleneği ve geleceğidir. Bu bakış açısıyla spor kulüpleri, içinde var oldukları halkın aynası, gururu ve emeği ile büyütülen öz evladıdır. Hepimizin bildiği gibi güzeller güzeli ilçemizin tarihi köklerinden doğan Menemensporumuz hükmü şahsında hepimizi yürekten yaralayan bir hale dönüştürülmüş, ticari meta haline getirilmiş ve Menemenlilerle olan bağları kopartılmıştır" diye konuştu.

"TİCARİ MAL HALİNE GETİRİLDİ!"
Menemenspor'un ticari bir mal haline getirildiğini ifade eden Pehlivan, "Oysa Menemenspor kökleri 1927 yılında olan ve 1942 yılında adını şanla ve şerefle tescillendiren ulu bir çınardır. Yüz yıla yaklaşan bir birikimle Menemen'in ve Menemenlilerin emekleri ile yaşatılan bu ulu çınarı bir ticari mal haline getirenler maalesef yaptıklarıyla halkımızın vicdanında gerekli hükmü giymişlerdir. Hepimizin gönlündekini, hepimizin bildiğini ve hepimizin şahit olduğu gerçekleri açıkça ifade etmek isterim ki, Menemen Spor Kulübü kuruluşundan bugüne Menemen halkının ve Menemen Belediyesi'nin imkanları ve öz kaynaklarıyla yaşatılmıştır. Hangi dönemde olursa olsun belediyeye ait spor tesisleri ve sahaları daima Menemenspor'un kullanımına sunulmuş, Menemen halkına ait pek çok yerin kirası da yıllarca kulübümüzün hizmeti için harcanmıştır. Esasen bu durumdan da ne halkımız ne de belediyemiz hiçbir sıkıntı duymamış yüreğini ve sahip olduklarını kendi kulübüne açmıştır" dedi.

ŞAHİN'E SALVO!
Menemenspor'la halk arasında manevi bağların koptuğunu vurgulayan Pehlivan, "Fakat Menemenspor'un eski Başkanı Tahir Şahin Menemen'in öz evladı olan kulübü kendi hırs ve çıkarları doğrultusunda yönetmeye başlayınca, hemşehrilerimizle takımımız arasında, sporcularla Menemen halkı arasındaki manevi bağlar kopmuş, aidiyet ve mensubiyet şuuru ortadan kalkmıştır. Bütün bunlar yetmezmiş gibi keyfi ve bencil yönetim anlayışıyla şeffaflıktan uzaklaşan Tahir Şahin, hiçbir zeminde kulüp adına hesap vermemiş, her zaman da denetim ve iş birliğinden kaçmıştır. Laf sırası geldiğinde “Menemenspor benim değil, Menemenlilerindir" sloganı atarak şov yapan Tahir Şahin son üç yıldır kulübü kendi şahsi malı haline getirmek için defalarca Genel Kurulu toplamış, kendi kontrolündeki kongre üyelerini de manipüle ederek adım adım bugün geldiğimiz noktanın yapı taşları döşenmiştir" cümlelerini kurdu. 

Açıklamalarına devam eden Pehlivan, "Kişisel çıkarlarında sınır tanımayan Tahir Şahin iddia ettiklerinin aksine hiçbir zaman kulübü Menemen Belediyesi'ne devretmek niyetinde olmamış, başında olduğum Menemen Belediyesi ile kesinlikle temas kurmamıştır. Tam aksine kamuoyunu bu gerçek dışı söylemlerle oyalarken perde arkasında kulübün 20 yıllık birikimlerini satarak kendisine şahsi menfaat temin etme niyetinde olmuştur. Bunu da büyük küçük bütün hemşehrilerimiz tüm hakikatiyle bilmektedir. Bu hakikat lafla silinemeyecek kadar güçlü ve Menemenliler'den gizlenemeyecek kadar açık ve önemli bir hakikattir. Bugün 11 branşta 2200 sporcuya hizmet veren başında bulunduğum Menemen Belediyesi, her zaman olduğu gibi sporun, sporcunun ve spor severin yanında olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"TAVRIMIZ YENİ YÖNETİMİN TAVRINA GÖRE ŞEKİLLENECEK"

Pehlivan, "Halkımız ile Menemenspor arasına konan mesafe bizden kaynaklı değil, bilakis kulübü şahsi hesaplarına alet eden Tahir Şahin'in 'Ben merkezli' yönetim anlayışının ve kulübü ticari malı olarak görmesinin sonucudur.  Biz Menemenlilerin bu noktada tavrı da fikri de bu hakikat çerçevesinde kendini göstermektedir. Umut ederiz ki Menemenlilerin öz evladı, tarihi, geleneği, geleceği, coşkusu ve birlik ruhunun müşahhas sembolü olan Menemensporumuz bundan böyle hemşehrilerimizle bütünleşerek kendine yakışır şekilde yönetilir. Menemenspor'un yeni yönetiminden beklentimiz kulübün Menemen halkıyla bütünleşmesini sağlamaları ve “bu kentin takımı" oldukları gerçeğini unutmamalarıdır. Bundan sonraki tavrımız kulübün yeni yönetiminin tavrına göre şekillenecektir. Her koşul ve şartta siz kıymetli Menemenlileri, değerli sporseverleri ve sporcularımızı doğru bilgiler ışığında aydınlatacağımızı bilmenizi isteriz" açıklamasında bulundu. (DHA)