Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’i ziyaret ederek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Çubuk’ta uğradığı linç girişimi anlatan “21 Nisan 2019 Çubuk Linç Girişimi” adlı kitabı hediye etti.

YÜCEL KİTABI TANITTI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’ Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde uğradığı saldırılarının raporlar halinde anlatıldığı ‘21 Nisan 2019 Çubuk Linç Giriş’ adlı kitabı Başkan Özgener’e veren CHP'li Yücel, “Bugün CHP il yöneticilerimizle birlikte sizlerle birlikteyiz. Yakın zamanda bir yerel seçim atlattık. Bu yerel seçimin bir değişim başlattığı düşünüyoruz. İzmir’de de kentimize yakışan bir şekilde kavga ve gürültü olmadan halkı iradesi sandığa yansıdı ama bu süreç içinde CHP’ye bir takım haksız eleştiri ve suçlamalar yapıldı. İktidarın geçmişten gelen kutuplaştırıcı siyaset anlayışı sonucu bir takım kötü olaylar yaşadık. Seçimlerden bir süre sonra Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nun Çubuk ilçesindeki bir şehit cenazesinde saldırıya uğradı. Linç girişimine maruz kaldı. O gün devletin yöneticileri ve bakanlarının olduğu bir ortamda, organize ve planlı bir saldırıyı çok hafif bir şekilde atlattı. Bu olayın ardından CHP sadece savcılık dosyasıyla kalmayıp olayı araştırmak için bir komisyon kurdu. Linç Girişimini Araştırma Komisyonu’nda, Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan ve Yıldırım Kaya, Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Ankara Milletvekili Murat Emir, Adalet Komisyonu üyesi İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu ile avukatlarımız yer aldı. Halkın, kamuoyunun bu olayın perde arkasını öğrenmesi için komisyonumuzun hazırladığı rapor kitaplaştırıldı. Bununla ilgili basın toplantısında sivil toplum kuruluşlarımızla bunları paylaşacağımızı ve bu olayın toplumun tüm kesimlerinin öğrenmesi için çalışma yapacağımızı paylaştım. Bu kitabı ilk olarak size getirdik. Yönetici arkadaşlarımız ve meclis üyelerimiz için de kitaplarımızı bırakacağız. Bu olay, tabiri caizse provokatörler tarafından hazırlanan kolluk kuvvetlerinin de meyil verdiği bir durumdur. Düşmanlaştırma siyasetinin doruk noktasıdır. Herkesin bu kitabı okuması ve bilgi edinmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.


İLK BİZ MİYİZ?
İZTO Başkanı Özgener, Yücel’in konuşmasında araya girerek,  “Paylaştığınız ilk sivil toplum örgütü biz miyiz?” dedi.
Yücel ise, “Evet ilk sizsiniz” cevabını verdi.

İZTO’nun çalışmalarını yakından takip ettiklerini de sözlerine ekleyen Yücel, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte geçtiğimiz günlerde kruvaziyer turizminin önünü açan bir anlaşma olduğunu öğrendik. Şu anda ekonominin sihirli dokunuşlara ihtiyacı var. Bu dokunuşa tüm İzmir’in ihtiyacı var” diye konuştu.

SİYASET ÜSTÜ MAKAMIZ

İzmir Ticaret Odası’nın siyaset üstü bir makam olduğu için siyaset üzerine konuşmayı doğru bulmadığını belirtern Başkan Özgener, “Çubukta yaşanan olayı üzülerek izledik ve tepkimizi dile getirdik. Üzücü bir olay yaşandı. İhmali olan varsa devletimiz gereğini yapacaktır. Olayın ardından kamuoyunun her kesiminden buna tepki geldiğini gördüm ve mutlu oldum. Kruvaziyer konusunda da Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yakınen çalışıyoruz. Odadaki göreve aday olduğumuzda, ‘Ben değil biz diyeceğiz’ demiştik. Ortak akılla hareket etmeyi prensip edindik. Tunç beyle yaptığımız çalışma bunun için çok güzel bir örnek. Üyelerimizin bazı sorunları oluyor bunu bazıları yerelde Büyükşehir ile bazılarının ise hükümetle çözülmesi gerekiyor. Kruvaziyer konusu çok hassas. Öncelikle hem Tunç Soyer’e hem de yönetim kurulu üyemiz Oğuz Özkardeş'e teşekkür ediyoruz. Bu ilk adım. Şimdi ivedilikle kruvaziyerler geldiğinde şehrimiz nasıl kazanmalı, bunu düşünmemiz gerekiyor. Geçmişte gemiler kentimize geldiğinde İzmir esnafı çok fazla kazanmadı. Önümüzde 1 yıl var. Süreci iyi yönetmemiz ve esnaf odasıyla da işbirliği yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HER AYIN İLK PERŞEMBESİ
Başkan Özgener, kenti ilgilendiren sorunlarda oda olarak üzerlerine düşen bir durum olduğu takdirde koşa koşa yapmaya hazır olduklarını belirtirken, “Büyükşehir Belediye Başkanımız seçildikten sonra başlattığı bir uygulama var her ayın ilk perşembesi oda başkanlarıyla büyükşehir belediye başkanı bir görüşme yapıyor. Görüşmelerin temelinde yaşanan sorunlar ve önerilen çözümler iki kere yaptık bu toplantıyı ikisinde de verimli sonuçlar elde ettik. Şehrin sorunlarıyla ilgili ortak çözüm üretebileceğimizin göstergesi biz oda olarak hazırız bize bir şey düşerse koşa koşa yapmaya hazırız” diye konuştu.