Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in Basmane Çukuru açıklamasına dönemin belediye başkanı Burhan Özfatura'dan sert çıkış geldi. "Basmane Çukuru fuar alanına aittir, dönemin belediye başkanı tarafından peşkeş çekildi, orada İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binası olmasını doğru bulmuyorum" diyen Sertel'e yanıt veren Özfatura, "Mevcut fuar ne kadar kullanılıyor da yeni bir alan ilave edeceğiz? Ne yapacak o alana? Fuar alanı bomboş, bütün binalar, gazinolar yıkıldı. Atila Sertel ucuz politika yapmış. Çünkü biz orayı çok iyi bir bedelle yani rayicin çok üstünde bir bedelle sattık. Ayrıca Güçbirliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çok büyük bir otopark yapıp hediye etti. Orada yapılan inşaatın da çok önemli bir bölümü belediyeye ait olacaktı. Orada İzmir'in ekonomisine çok ciddi yarar sağlanacaktı. A'dan Z'ye Güçbirliği orada rayicin çok üstünde bir bedel verdi. Atila Sertel kanal projelerine 1.2 milyar dolar harcadığımızı acaba unuttu mu? Devletten 1 kuruş almadan, kredi kullanmadan bu projeleri yaptığımızı bilmiyor mu?" dedi.

"MECLİSTEN OYBİRLİĞİ İLE GEÇTİ"

Basmane Çukuru için İzmir'in ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlayacak bir projenin tasarlandığını ancak projenin 'İstemezükçü' bir grup tarafından engellendiğini anlatan Özfatura, "Şu an Büyük Kanal projesi yapılmasaydı İzmir'in durumu ne olurdu, bunu herkes bir düşünsün lütfen. Her şey İzmir halkının iyiliğine yapıldı fakat 'İstemezükçü' bir grup maalesef engellediler. Çünkü orada 5 yıldızlı bir otel de meydana gelecekti, kültür sanat merkezleri de olacaktı. Alanı fuara katıp ne yapacaksın yani, bir şey yapacaksa fuarda yeterince alan var. Enternasyonel Fuarı, Gaziemir'e taşındı, ne yapılacak? Böyle ucuz tenkit etmek çok kolay. Ben Doğru Yol Partisi Belediye Başkanıydım, mecliste benim üye sayım 4'te 1'di. CHP, DSP ve ANAP vardı. Bütün arkadaşlarımızın fikir birliği ile biz orayı Güçbirliği'ne devrettik. İzmir için çok da karlı bir iş oldu. Engellenmeseydi, orada İzmir ekonomisine çok ciddi katkılar koyacak bir eser meydana gelecekti. Belirli bölümü de belediyenin mülkü olacaktı" ifadelerini kullandı.

"BELEDİYE HİZMET BİNASI İÇİN UYGUN"

Alanın İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası için uygun olduğunu kaydeden Burhan Özfatura, "Zaten şimdi Konak Belediyesi'nin eski binası yıkıldı. Konak Belediyesi, binanın da çevresinde istimlak etti, bazı yerlerin mülkiyetini aldı, anlaştı. Oraya yapılacak Konak Belediye hizmet binası, İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binası da Basmane Çukuru'na yapılabilir, orası uygun. 2 belediye binasına uygun yer var orada. Atila Sertel'e teessüf ediyorum. İncelemeden, araştırmadan konuşuyor. Ucuz politika yapıyor, bu hoş bir şey değil. Kaça satıldığını, değerinin çok üstünde satıldığını, elde edilen parayla da kanal projesi yapıldığının farkında değilse o zaman neyle uğraşıyor" diye konuştu.