GÜNDEME BAKIŞ – CHP il kongresinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Kongrede aday olacağını duyuran Cüneyt Oğuz’un yeterli imzayı topladığını öne sürerek divana teslim etti. Ancak, divan mükerrer oy olduğunu tespit etti. Bunun üzerine 30 delege Oğuz’a verdiği imzayı geri çekti. Oğuz, 45 delegenin imzasını alabildi.

YÜCEL TEK ADAY!
Bu sonuçla birlikte CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel kongreye tek aday olarak girdi. Yücel'e 540 delegenin imza verdiği açıklandı. 

OĞUZ: “DELEGE BASKI ALTINDA”
Kürsüde bir konuşma yapan Oğuz, “Baskılar karşısında sadece 65 imzayı toplamak için mücadele ettik. 80’in üzerinde oyum vardı. İmza toplama kampanyası bana imza veren arkadaşlar demokrasiyi içselleştirmiş arkadaşlardır. Bu kongrenin çok heyecanlı olmasını beklerdim. İl başkanı adayı olmak isterdim. Ama baskı oldu. Bize verilen hak elimizden alındı. Divan başkanı ek süre istedim ama bana hukukçu olmasına rağmen verilmedi. Bu demokrasiye vurulmuş bir prangadır. Büyük bir baskı altındayız. Adalet tecelli etti. Çarşaf listeyi savunduk. Vicdanlarınıza sunuyorum. İçinizden çıkmış biri olarak vicdanlarınızı dinlemenizi istiyorum. CHP’ye üye olmak çok önemlidir. Bu size yapılmış bir hakarettir. Vermiş olduğunuz mesaj herkesi etkileyecek” dedi.