Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir’de mahalle delege seçimleri tam hızlıyla devam ederken, bazı sandıklarda çıkan sonuçlara itirazlar gelmeye devam ediyor. Bu itirazlardan bir tanesi de Buca’nın Ufuk Mahallesi’nden geldi.

MAVİ LİSTE KIRMIZIYA KARŞI
Buca’da geçtiğimiz Pazar yapılan seçim mavi ve kırmızı liste yarışına sahne oldu. 689 oy kullanılan mahallede mavi 377 alırken, kırmızı liste ise 312 oy ol aldı.  .

TAM USÜLSÜZLÜK İTİRAZI
Kırmızı listeden tam usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle seçimlere itiraz geldi. İtirazda mavi listeyi desteklemeleri için oy kullanacak partililer seçimden bir gün öncesinde zarfların dağıtıldığı ve Meclis üyesi Hüseyin Duyan’ın bazı partililere iş sözü verdiği iddia edildi. Bir diğer flaş iddia ise, şuan askeri görevini yapmakta olan bir partilinin seçimde oy kullanmış gibi gösterilmesi oldu.

İTİRAZ DİLEKÇELERİ BAŞKANLIKLARA GÖNDERİLDİ
İtiraz dilekçeleri il ve ilçe başkanlığına gönderildi. Dün akşam saatlerinde yapılan itirazda ilçe yönetimi konuyla ilgili değerlendirme yapacak. Dilekçeler CHP İzmir İl Başkanlığı Yönetimi’nde de konuşulacak.  Bugün yapılacak yönetim toplantısında konu ele alınacak fakat kararın ilerleyen günlerde verilebileceği bildirildi.