GÜNDEME BAKIŞ – MHP, milletvekili aday listesini açıklayan ilk parti oldu. İzmir’de milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan ve 1999’dan bu yana bölgelerinde liste başı olan Oktay Vural ve Ahmet Kenan Tanrıkulu aday gösterilmedi. Birinci bölgede birinci sırayı Ege Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kalyoncu alırken, ikinci bölge birinci sırayı MYK Üyesi Osmanağaoğlu aldı.

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI
Kalyoncu’nun adaylığıyla ilgili dikkat çeker bir ayrıntı ortaya çıktı. Birinci bölge birinci sıra milletvekili adayı Kalyoncu’nun milletvekili aday adaylığı başvurusunu ikinci bölgeden yaptığı ortaya çıktı. Bu durumu partililer, "Genel başkanımızın takdiri" diyerek yorumladı. 

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI
Kalyoncu sosyal medya hesabından şu açıklamalı yaptı: “Yufka yüreklilerin yanımızda yer alamayacağı bu kutlu yürüyüşte, milletvekili adaylığı kararı bir iki günde alınmış bir karar olmayıp gençlik yıllarımdan bu tarafa her kademesinde yer aldığım ve görev almaktan şeref duyduğum bu kutlu davaya daha fazla hizmet etmek, canımızdan daha kıymetli ve aziz saydığımız vatana ve milletimize hizmet aşkından kaynaklanmaktadır. Hatta bu bir aşktan öte şahsım için milletimizin ve devletimizin içinden geçtiği bu süreçte, bedeli ne olursa olsun bir görev olarak görülmektedir. Bizim davamız sadece bir siyasi dava değildir. Bizim davamız kızıl elmadır. Bizler inanmış, iman etmiş insanlarız. Bizler idealleri uğruna mücadele veren Ülkücüleriz”