Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de delege seçimleri tamamlandı, tartışması devam ediyor.  Konak’ın Alsancak Mahallesi’nde kırmızı ve beyaz yarıştı. Seçimi kırmızı liste kazandı. Kırmızı listede; Semra Aksakal Kayacan, Şakir Başak, Ozan Karataş, Fehime Özcanşen, Doğan Sever, Onur Şahin, Ahmet Yıldız, Yeşim Turbil yer aldı.  

İTİRAZ EDİLDİ
Partililer buradaki seçime itiraz etti. İl Başkanlığı’na verilen dilekçede, “Alsancak Mahallesi seçimleri sonucu seçilen listede olan Semra Aksakal’ın parti üyeliğinin listede ve üye kayıt bürosunda mevcut olmadığı görülmüştür” denildi.

İL YAPILAN İTİRAZI REDDETTİ!
İl başkanlığı yapılan bu itirazı reddetti. Ancak partililer il yönetiminin bu kararını ilçe seçim kurula taşıdı. Yapılan itirazı değerlendiren kurul, Kayacan’ın CHP Balçova üyesi olduğunu, 2820 sayılı yasanın 10. ve 21. maddesine göre delegeliğini düşürülmesine karar verdi.  

Kayacan, 2014 yerel seçimleri öncesi CHP’den belediye başkan aday adayı olmuş, ardından istifa etmiş ve DSP’den Balçova Belediye Başkan adayı olmuştu. Balçova eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile yarışan Kayacan seçimi kazanamamıştı.