GÜNDEME BAKIŞ- Menemen’de flaş bir transfer gerçekleşti. AK Parti Menemen Gençlik Kolları Başkanı Haldun Çakmak ile yönetimi partisinden istifa ederek CHP’ye geçtiler. CHP Menemen İlçe Başkanı Serdar Değirmenci ve Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, düzenlenen törende Çakmak ve ilçe yönetimine CHP rozeti takıldı.

CHP’YE MENEMEN’DE AYRI BİR GÜÇ KATACAKLAR
Toplantını açılış konuşmasını yapan CHP Menemen İlçe Başkanı Serdar Değirmenci,  “Son yerel seçimler göstermiştir ki Türkiye’nin büyükşehirlerini CHP kazanmıştır, hayal gibi görünen Ankara, İzmir, İstanbul, Adana Antalya teker teker AKP’den alınmıştır. Bundan sonra CHP’nin yurt safında hedefi başkanlık sistemine hayır demek olacaktır. Menemen’de geçmiş dönemde AKP’de görev yapan arkadaşlarımız da bu gidişatı görüp, CHP’de yerini almak ve mücadelemize destek olmak için ilçe başkanlığımıza başvurdular. CHP’ye Menemen’de ayrı bir güç katacaklardır.  Hepsine hoş geldiniz diyor, teşekkür ediyoruz” dedi.

CHP’NİN KAPISI HERKESE AÇIK!
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ise, “31 Mart seçimleri sonrası Türkiye artık yeni bir döneme geçmiştir. Bunu doğru okumamız gerekiyor. Bugünden sonra hangi siyasi parti ve gelenekten geliyorsa gelsin, hangi kimliğe sahip olursa olsun, CHP’nin kapısı herkese açıktır. Gencecik arkadaşlarımı bu cesur karar için tebrik ediyorum. Vicdanı olan herkesi CHP’ye bekliyoruz. CHP bir vicdan hareketidir. Bundan sonra yan yanayız. Yolumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu olsun, tam bağımsız Türkiye’nin yolu olsun” diye konuştu.

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALARDAN DOLAYI…
AK Parti İlçe Gençlik Kolları Eski Başkanı Haldun Çakmak ise gençlik kolları ilçe yönetimi olarak AK Parti’den istifa ederek CHP’ye katıldıklarını söyledi.
Çakmak, “2018 yılında başlamış olduğum Menemen AK Parti ilçe gençlik kollarındaki görevlerimizden, partideki antidemokratik uygulamalardan partinin kutuplaştırıcı söylemlerinden dolayı 17 Temmuz itibariyle istifa edip, Menemen yeni bir soluk getirmiş, ülkemizin, ihtiyacı olan barışa Menemen’de ön ayak olan Sayın Serdar Aksoy’un birleştirici gücünden dolayı arkadaşlarımızla CHP ailesine katıldığımızı beyan ederiz” dedi.