Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarını sürdürdüğü en büyük kent olan İzmir'de ortaya çıkan bu tablonun, adaylığımla ilgili tarihi bir sorumluluk yüklediğini ve bundan kaçmayacağımı Sayın Genel Başkanımızla paylaştım” dedi. Kocaoğlu’nun bu açıklamasının ardından parti örgütü adeta karıştı.

SUYU BULANDIRMANIN ANLAMI YOK 
Kocaoğlu’nun açıklamalarını değerlendiren CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, “Aziz Bey 15 yıldır belediye başkanlığı yapmış bir şahsiyet olarak bırakma kararı almıştı. Bizler de örgüt olarak bu kararın arkasında duracağımızı açıklamıştık. Zaten İzmir için büyük bir karmaşa kaos hakimken şuanda suyu bulandırmaya gerek yok. Aday olma görüşünü bildirmiş olması elbette kendi iradesinde ama böyle bir süreçte genel merkezimizi yormanın ve yıpratmanın doğru olacağını düşünmüyorum. Süreci genel merkezimiz yönetiyor ve yürütüyor kararı da onlar verecektir” dedi.

YOLU AÇIK OLSUN
Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper “Aziz Bey’in yerine gelecek yüzlerde genç, kadın, erkek partili var. Hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Yolu açık olsun” dedi.