GÜNDEME BAKIŞ – Yüksek Seçim Kurulu (YSK) açıkladığı takvime göre yerel seçimlerde belediye başkanı ya da belediye meclis üyesi aday adayı olmak isteyen kamuda çalışanları 1 Aralık tarihine kadar görevlerinde istifa etmeleri gerekiyor. Bu kapsamda İzmir’de adaylık düşünen kamu çalışanlarının istifaları gelmeye başlıyor.

CUMA GÜNÜ AYRILIYOR
Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Adıgüzel Demirel, Cuma günü görevinden ayrılacak ve AK Parti’den Ural belediye başkan aday adayı olacak. Demirel’in boşalan Başhekimlik koltuğuna Başhekim Yardımcılığı görevini yürüten Anestezi Uzmanı Dr. Buket Topçu’nun vekalet etmesi bekleniyor.

ADIGÜZEL DEMİREL KİMDİR?
1.1.1974 Arapgir Malatya doğumlu. İlkokulu köyünde bitirdi. Liseyi Malatya merkezde yatılı okudu. 9 kardeşler. Liseden sonra 1 yıl babasının yanında çobanlık ve çiftçilik yaptı. Tıp Fakültesi okuyup insanlara faydalı olmaya, insanlığın sağlığı için doktor olmaya karar verdi. Dershaneye gitmeden üniversite hazırlık dergisi ile üniversite sınavına hazırlandı. Ve o sene üniversite sınavını derece ile kazandı.

İlk tercihi Ege Tıp oldu. 1993’te girdiği Ege Tıp’ı 1999’da bitirdi. 1999-2001 yılları arasında vefa borcu olarak köyünde pratisyen hekim olarak çalıştı. 2001 yılında Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi beyin ve sinir cerrahisinde asistan olarak çalıştı. 2007 yılında uzman hekim oldu. İhtisas sonrası Hakkari Dağ ve Komando Tugay’ı seyyar cerrahi hastanesinde tabip asteğmen olarak yaptı. Askerlik sonrası mecburi hizmeti tamamladıktan sonra 2.5 yıl Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı olarak çalıştı. Daha sonra Çeşme Devlet Hastanesi’nin Kurucu Başhekimi olarak atandı. 1 yıl sonra da yeni Urla Devlet Hastanesi’ne Kurucu Başhekim oldu. 2013 yılından beri yönetici olarak başında bulunduğu Urla Devlet Hastanesi’ne; Türkiye’de 5’inci , İzmir’de 1’inci Anne Dostu Hastane Engelli Dostu Hastane, Bebek Dostu Hastane, Yaşlı Dostu Hastane ( Türkiye’de ilk ve tek aday Hastane ) Türkiye’de HİMS 6 Dijital Hastane unvanı, Türkiye’de 2. HİMS 7 Dijital Hastane unvanına adaylık,

2016 SKS Bakanlığın belirlediği 100 puan üzerinden 100.05,

özelliklerini kazandırdı.