GÜNDEME BAKIŞ TV’nin konuğu olan AK Parti Buca Belediye Başkanı Mustafa Arslan, önemli açıklamalarda bulundu. Arslan, “26 yıldır Buca’da yaşıyorum, çocuklarım Buca’da doğdu. 2,5 yıl Buca AK Parti İlçe Başkanlığı görevini yaptım. Gençliğimin geçtiği Buca’da hizmet fırsatı doğdu.  Hemen hemen bütün Bucalılarla içli dışlıyız. Adaylığım açıklandığından bu yana ziyaretlerimize daha fazla yoğunlaştırdık. Herkesin başkanı olacağım ve bunu göstereceğim. Kimsenin ekmeğiyle de oynamayız. Bu konuda herkes rahat olsun” dedi.

GÖREVİMİ GÖZÜMÜ KIRPMADAN BIRAKIM
AK Partili Arslan, “Buca için hazırladığımız 50 projemiz var. Bunlar Buca’yı Süper Lig’e çıkaracak projeler. 9 tane de Büyükşehir’in yapacağı proje bulunuyor. Buca’daki cezaevi kalkacak. Ya cezaevi kalkacak ya ben kalkacağım! Öncelikle belediye başkan adayı olarak bize bir imkan verildi. Bir vaat olarak gözükse de ben bir Bucalı olarak o cezaevinin oradan kalkmasını istiyorum. Bucalılar da kalkmasını istiyor. İzmir de  Buca da o cezaevinin kaldırmak istediğimi biliyor. Sadece İzmir değil, Ankara’da da bu kamuoyu oluştu. Bakanlarımızın tamamı o cezaevinin en geç 22 Kasım 2022’ye kadar kaldırılması gerektiğini biliyor. Çünkü biz bu sözü verdik. Bu sözleri yerine getiremediğimizde görevimi bırakacağım. 22 Kasım 2022’de (Salı gününe denk geliyor) gözümü kırpmayıp istifa ederim.  Bu noterli sözü de belediye başkanlığına bir kiracı mantığıyla bakıyorum. Bir söz verdik o cezaevinin kaldırılmaması halinde gerekeni yapacağımızı söyledik. Bu alanda 78 bin metrekarelik bir arazı var bunu 75 bin metrekaresini park yapacağız. O parkta sosyal tesisler, spor alanları olacak. 7/27 yaşayan bir park olacak. Parkın altına otopark olacak. Suni kar alanı yapacağız. Bin kişilik yemek salonu konferans alanı yapacağız. Burada yapılacak işin ağırlığı yeşil alan, maliyeti çok olmayacak.

Arslan, projelerini şu şekilde sıraladı:

“TRAFİK SORUNU YÜZDE 90 CİVARINDA ÇÖZECEĞİZ
Bence Buca’nın asıl sorunu vatandaşa dokunan, vatandaşın hayatını kolaylaştıracak hamleler yapılmadı. Trafiğe rahatlatacak, hiç icraat içerisinde bulunmadı. Büyükşehir’in Otoban Doğuş Caddesi genişletilmesinin dışında hiçbir yatırım yapmışlığı yok. Buca’ya 5 yıl içerisinde 70-80 bin gelen nüfus oldu. Bunun dışında 63 bin üniversitelerden, cezaevi var, 600 binin üzerinde ilçede nüfus oluyor.  Buca katmer katmer sorunlarla kangren olmuş durumda. İlçe Başkanlığı döneminde 47 mahallede yaptığım anketlerde Buca’nın birinci sorunu trafik. Merkezin ana arterlerinde trafik hep sıkışık. Böylelikle Buca’da trafik mahallelere taşmış durumda. Buca’da yıllardır kullanılmayan bir tren var. Buraya bir nostaljik bir 2,5 tramvay yolu yapacağız ve trafiğe açacağız. Alt geçitler yapacağız. 26 noktada trafik için düzenlemeler yapacağız. Alternatif yollar var bunları da çözeceğiz. Başkanlık dönemimde trafik sorunu ortadan kalkacak. Bunlar küçük pansumanlar değir Buca’da yüzde 90 civarında trafik sorunu çözmeyi planlıyoruz. Buca’da son 10 yılda Cemil Seboy’un hizmetleri bulunuyor. Başka da bir şey yapmadık”

METRO PROJESİ İLK OLARAK BUCA’DAN BAŞLAMALIYDI!
Buca Metro’suna değinen Arslan, “Buca ve Büyükşehir CHP’de yer alıyor. İki tarafından Buca’ya yaptığı bir yatırım yok. Büyükşehir son 10 yılda sadece Kasaplar Meydanı’na bir otopark yaptı. Oraya da iki görevli çalışıyor bir araç geliyor. Bir de Doğuş Caddesi’ndeki yolu genişletti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşuyor ama Metro çalışması ilk önce Buca’da başlaması gerekiyordu. Planlama eksikliğinden dolayı başlayamadı. Buca Metro Projesi 6 ay önce bakanlıktan geçti. Daha sonra Kocaoğlu, o zaman İtalya’da bütçe bulmuştum, şimdi nereden bulacağım dedi. Bunu siyasi malzeme yapılıyor. Nihat Zeybekci, açıkladığı projelerde iki tane metro projesi bulunuyor. Bunu tramvay ile bağlayınca Buca’nın 50 yıllık sorunu çözmüş olacağız” dedi.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK
Arslan, şeffafa belediyeciliğin en iyi örneğini sergileyeceğini vurgulayarak, “90 günde bir bütün gelir gider kalemlerimizi yayınlayacağız. Para benim değil, paranın sahibi gelir hesabını sorar. Bu da noter tasdikli yaptığımız bir proje. Bunu da yapmadığımı takdirde bırakıp gideriz” dedi.

 AK Parti Buca Belediye Başkan adayı Arslan, şunları söyledi:

BUCA ORMAN PARKI 
Kaynaklar bölgesinde jeotermal bir kaynağımız var. Suyun çıkması için 1,5 milyonluk sondaj yatırımı yapılması gerekiyor. Bununla beraber 250 metrekarelik Buca park ormanı olacak.  Burası tam bir kompleks olacak. Buca’da bu imkanlar var.

TÜRKİYE PARKI VE TARİH YOLU
100 bin metrekarelik bir alana oturuyor. Tam bir Türkiye haritası… Türkiye’deki 81 vilayetin eski ev mimarilerinden evler olacak. 3 etaplı bir proje olacak. Hem coğrafya, hem tarih, hem de kültür olacak. 

5 YILDIZLI ÖĞRENCİ YAŞAM KÖYÜ
Öğrencilerimize bloklardan oluşun 1-2-3 kişilik odaları olan sıpa merkezlerinin olduğu, spor salonu, kültür merkezi gibi aktivite alanları olacak. Bunlar da devlet yurtlarının ücretleriyle aynı oranda olacak. Belediyeye büyük katkı sağlayacak. 

ÇÖP PROJEMİZ VAR
Buca’da yıllık 60 milyon TL, para ödüyoruz. Bunu 15 milyon TL’ye indireceğim. Bunun örneği Denizli’de var. Her gün 630 ton çöp çıkıyor. Geri dönüşüm ile birlikte Buca’daki çöp altına dönüşecek. Bu enerjiye çevrilebilir. Buna 100 ila 150 istihdam alanı sağlıyoruz.
Engellilere yönelik merkezler, taziye evleri, semt spor salonları, kadın, çocuk ve genç aktivite alanları var. Bu açıkladığımız projelerinin 26 tanesini meclis üyesi olduğumuz dönemde hazırladım. Yaklaşık 7 yıl önce hazırladık ve güncelliğini koruyor. Buca’nın meydanı yok. Eski stadyumu kaldıracağız. 16 bin metrekarelik bir tören alanı yapacağız. 10 şubeli vatandaşımıza sosyal market kuracağız. Buradan bir para geçmiyor. İhtiyaçları olan vatandaşlarımıza destek olacak. Kutu göndermeyeceğiz, Tansaş modelini hayata geçireceğiz. Hayvan parkları yapacağız. Buca’da Atatürk Müzesi yapmayı planlıyoruz. Yaşlılarımıza ‘hep bahar lokali’ merkezi yapacağız. Büyük bir tesis olacak bu da…”

VATANDAŞ BUCA’YA VE BUCA’NIN GELECEĞİNE OY VERSİNLER
Arslan son olarak Bucalı seçmene seslenerek, “Her seçim önemlidir ama bu seçim Buca ve İzmir için çok önemli… Buca’nın gelecek 5 yılı emanet edecekleri bir seçim olacak. Vatandaşımız adayın projelerine, Buca’ya bakış açısına bakıp lütfen kendilerine, Buca’ya Buca’nın geleceğine oy versinler” dedi.