GÜNDEME BAKIŞ - İzmir’in 6 il başkanı Ankara’da buluştu. Geçtiğimiz günlerde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumartesi günü ilk kez bir çalışma yemeğinde bir araya gelmesinin ardından, Genel Başkanlar daha geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.  

6 BAŞKAN BİR ARAYA GELDİ 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, Deva Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Hakan Yazar Genel Merkezleri’nden yapılan davet üzerine Ankara’da bir araya gelerek, “Yarının Türkiye’si için Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” toplantısına katıldı.  

ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR DAVET EDİLDİ 

Toplantıya Ankara, İstanbul ve İzmir İl Başkanlarının yanı sıra, Parti Grup Başkanvekilleri milletvekilleri ve STK temsilcileri katıldı.  

Sosyal medyasından açıklama yapan CHP’li Yücel, “Bugün tüm Türkiye, ülkemizin aydınlık geleceği ile huzurun, barış ve adaletin kalıcı kılınması için tarihi bir güne tanıklık etti. Bizler de, güçlendirilmiş parlamenter sistemi kuracak olan siyasi partilerin İl başkanları olarak, bu tarihi anlara yerinde şahitlik ettik. Heyecanlı ve kararlıyız. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem sarayın saltanatını, tek adam iktidarını ve beşli çeteye rant, vatandaşa zam düzenine son verecek” dedi.