Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’de Millet ittifakında Menemen krizi çıktı. Menemen Belediye Başkanı CHP’li Serdar Aksoy, geçtiğimiz ekim ayında aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olan İYİ Partili Halil Akbulut’u Siyasi Başkan Yardımcılığı görevine getirdi.

CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINA İYİ PARTİ’Lİ BAŞKAN YARDIMCISI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

GÖREVDEN ALDI
Aksoy, geçtiğimiz ay İYİ Partili Akbulut’u görevden aldı. Bu durum İYİ Parti cephesinde büyük rahatsızlık yarattı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Akbulut’un hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alınmasının kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek, “Halil Bey Menemen’in tanıdığı, sevdiği bir isim. Belediye başkanı ‘görülen lüzum’ üzerine arkadaşımızı görev aldı. Hiçbir açıklama yapılmadan bunun yapılması ittifakın ne ruhuna ne ilkelerine sığar. Yakışmadı. Cumhurbaşkanı, Ulaştırma Bakanını görevden alıyor ve kamuoyuna gerekçe sunmuyor. Bu da aynı şey!” dedi.

BAŞKA BİR HESABI VARSA NEDEN ATADI?
Kırkpınar, sözlerine şöyle devam etti:

“Ortada gerekçe yok. Bu hiç şık değil. Meclis üyemiz Büyükşehir’de ilçemizi temsil ediyor. Belediye başkanının başka hesabı varsa neden başkan yardımcısı olarak atadı? Bu gerçekten ittifaka uymayan bir davranış. Meclis açıldığında biz de hassas konularda gereğini yaparız”