Soyer, eşi Neptün Soyer ve kızı Duygu Soyer ile oyunu kullanmak için Sığacık 80.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu'na geldi. Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Soyer, seçim çalışmalarının güzel ve tatlı bir telaş olduğunu vurguladı. Soyer, "Tabii fragman bitti, film başlıyor. Bundan sonrası daha çok daha yoğun olacak. Her seçim bir demokrasi sınavıdır. Bugün de herkesin bu sınavdan başarıyla geçeceğine inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum." diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Buca Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı. Oyunu kullanmasının ardından kısa bir açıklama yapan Deniz Yücel şunları söyledi: "Oldukça coşkulu ve verimli bir seçim süreci geçirdik. Şimdi söz milletin. Sandıktan çıkacak sonuç halkımızın kararıdır. İzmirlilerin oylarını hizmetten, demokrasiden ve cumhuriyetten yana kullanacaklarına, bir kez daha İzmir duruşunu göstererek tüm ülkeye baharı getireceklerine inancım tam. Dilerim ki olaysız, kazasız belasız bir gün geçiririz. Tüm İzmirlileri bir kez daha oy kullanmaya ve sandıklara sahip çıkarak bu demokrasi şölenini yaşamaya davet ediyorum"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, oyunu İzmir’in Güzelbahçe ilçesindeki 60. Yıl Anadolu Lisesi’nin 1046 numaralı sandığında kullandı. Dervişoğlu, zarfı sandığa bırakırken, Güzelbahçe Belediye Başkanı ve adayı CHP’li Mustafa İnce de aynı sandıkta oy kullanmak için sınıfa girdi. İkili, birlikte gülümseyerek, fotoğraf çektirdi. İYİ Parti’li Dervişoğlu, “Seçimler, milletin oyuyla iş başına gelenlerin demokratik yöntemlerle görevi teslim edeceği güzelliklerdir. İzmir’de demokrasi şöleni yaşanıyor, herkes sandığa koşuyor” dedi.

CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül Batur, 31 Mart yerel seçimlerinde oyunu Narlıdere İlhan Onat İlkokulunda kullandı. Oy kullanmaya torunu Ateş Batur ile birlikte gelen Başkan Batur, oyunu 1096 nolu sandıkta torunu Ateş ile birlikte kullandı. Batur “Bugün hepimiz geleceğimiz için oy kullanıyoruz. Hepimiz sandıklara giderek oyumuzu mutlaka kullanmalıyız. Tek bir oyun bile önemi büyük önemi var. Çocuklarımız için, torunlarımız için, aydınlık yarınlarımız için oyumuzu kullanalım. 31 Mart yerel seçimlerinin İzmir’imize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı Serdar Sandal, “Bayraklı’nın, İzmir’in, Türkiye’nin mutlu yarınları, umut dolu baharları için oyumuzu kullandık. Bayraklı’mıza, İzmir’imize, ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun, Mart’ın sonu bahar olsun” dedi.

CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay oyunu kullanmak için sandık başındaydı. Tugay, seçimlerin İzmir ve tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Millet İttifakının Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, “ Tüm Çiğlililerin bu büyük demokrasi şölenine davet  ediyorum. Yerel seçimler  ülkemize  hayırlı olsun. Aynı zamanda Çiğlimizin Mahallelerinde muhtar adayı olan tüm arkadaşlara da başarılar diliyorum.Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın demokrasi" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, eşi Selin Bakan ile İzmir Atatürk Lisesi'nde oyunu kullandı. CHP'li Bakan, "Oyumuzu kullandık, İzmirmiz ve ülkemiz için en güzeli olsun. Tüm halkımızı oy kullanmaya ve oyuna sahip çıkmaya davet ediyorum. Baharı umutla karşılıyoruz. Demokrasi kazansın, iyilik ve güzellik kazansın" dedi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Mustafa İnce, oyunu Yaka Mahallesi'ndeki Bilim Koleji’nde kullandı. İnce, “Seçimler Güzelbahçemiz, İzmirimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun. Kazanan demokrasi olsun, kazanan Türkiyemiz olsun” dedi. Oy attıktan sonra açıklama yapan İnce şunları söyledi:
 “Bugün ülkemizde bir demokrasi sınavı veriyoruz. Biz halkın dediği olsun diyoruz. Oyumuzu kullandık. Ülkemize hayırlı olsun. Biz çıkacak sonuca saygılıyız. Seçimler Güzelbahçemiz, İzmirimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun. Tüm adaylara başarılar diliyorum. Sorunsuz bir seçim süreci geçirdik. Umarım olaysız, huzurlu bir seçim olur. Kazanan demokrasi olur, kazanan ülkemiz olur” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, oyunu doğup büyüdüğü baba ocağı Bornova’da Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi’nde 1225 nolu sandıkta kullandı: “Oy kullanmaya eşi Rana Sındır ve oğlu Cem Sındır’la birlikte yürüyerek gelen Kamil Okyay Sındır, okul bahçesinde bulunan hemşerileriyle sohbet etti, sandıkları gezdi, görevlilere kolay gelsin dileğini iletti. Oy kullandıktan sonra değerlendirmede bulunan Sındır, “Sabahın erken saatlerine rağmen 31 Mart seçimlerine katılımın yoğun olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin demokrasiye bağlılığına bir kez daha canlı canlı şahit olduk. Oy kullanmak en önemli yurttaşlık hakkı ve görevi. Bu bilinçle sandığa gelen tüm yurttaşlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz onlar sayesinde dimdik geleceğe yürüyecek" dedi.

CHP Menderes Belediye Başkan adayı Mustafa Kayalar ise, “Yaşadığımız kent, güzel Menderesimize hizmet edebilecek olma heyecanıyla bu kez çok farklı duygularla oyumuzu kullandık. Oylarımız, hepimizin oyları ilçemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun. Tüm halkımızı demokratik haklarımızın en önemlisi olan seçme hakkı için oy kullanmaya ve oylarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Mart'ın sonu bahar olsun... Bana güven Menderes!” dedi.

CHP Bornova Belediye Başkan adayı Mustafa İduğ, “Artık saatler kaldı. Vatandaşlık görevimizi yerine getirip, ailemle beraber sandığa gittim. Evka 3 Mahallesi, Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi'nde oyumuzu kullandık. Tarihi bir oyla seçimi kazanacağımıza inanıyorum. Bornova hepimizin! Ekmeği büyütmeye geliyoruz” diye konuştu.

CHP Selçuk Belediye Başkan adayı Filiz Çeritoğlu Sengel, “Pırıl pırıl bir gelecek için, gelişmiş, ilerlemiş bir Selçuk ve Türkiye için eşim ve kızımla birlikte oyumuzu kullandık. Demokratik, huzurlu bir seçim geçirmeyi; 1 Nisan sabahında huzurlu ve mutlu bir Türkiye’ye uyanmayı diliyorum. Tüm vatandaşlarımızı bir kez daha oylarını kullanmaya davet ediyorum” dedi.

Millet ittifakı Menemen Belediye başkan adayı Serdar Aksoy oyunu bugün saat 10:15’te Koyundere İlkokulu’nda kullandı. Aksoy, Seçmene yaptığı çağrıda "Vatandaşlık görevimizi yapmaya geldik. Herkesi de bu kutsal görevi yerine getirmeye davet ediyorum. Sandıklarımıza yani demokrasiye sahip çıkalım” dedi. Ayrıca Serdar Aksoy, gün boyu okulları gezeceğini ve 1 oyun bile kaybolmaması için tüm Demokrasi sevdalıları ile görev başında olacağını belirtti. Oy kullanmaya gelen vatandaşlarla tek tek tokalaşıp onlarla hatıra fotoğrafı çektiren Aksoy, Menemen’in sandıklarını ziyaret etmeye devam ederek, halkı selamlıyor" dedi. 

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, oy kullanmaya eşi Ziynet Sertel, oğulları Özmen Serdar Sertel, Özgür Mustafa Sertel, gelini Özden Sertel, kayınvalidesi Feride Çiloğlu ve torunu Atila Atlas Sertel’le geldi. Sertel’in oyunu torunu Atila Atlas Sertel sandığa attı. Oyunu Bornova Ali Suavi İlkokulu 1358 Nolu sandıkta kullanan Atila Sertel, “Ülkemiz ve milletimiz ve İzmirimiz için hayırlı olsun. Yerelden başlayan bahar havasının Türkiye geneline yayılacağına ve iktidarın müjdecisi olacağına inancım tam. Ülkemizin önde gelen büyükşehirleri ve yüzlerce ilçe sosyal belediyecilik anlayışı ile tanışacak” dedi. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, oy kullandığı okulda vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlara sandıklara ve oylarına sahip çıkma çağrısı yapan Sertel, sandıklar kapanana kadar Bayraklı ve Bornova’daki sandıkları dolaşacağını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde eşi Meltem Polat'la birlikte Bornova Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı. Herkesi oy vermeye ve sandıklara sahip çıkmaya çağıran Polat, "Şimdi baharın habercisi olacak sandıklara sahip çıkmanın vaktidir. Eğer, hak haksızlıktan yüce, sevgi nefretten üstün, aydınlık karanlıktan güçlüyse, çaresi yok; biz kazanacağız" dedi. 5 yıl boyunca tüm kentlerin güzel bir yönetimle buluşmasını dileyen Polat, "İzmirimiz bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da yönetimiyle tüm Türkiye'ye örnek olacak. Tam demokrasinin egemen olduğu, her kesimden yurttaşın huzur bulduğu kentlerde yaşamayı diliyorum" diye konuştu.

Çeşme Belediye Başkan Adayı CHP'li Ekrem Oran, eşi Nuriş Oran ve oğlu Nazım Çetin Oran ile birlikte oyunu kullanmak için Alaçatı Mahallesi'ndeki Atatürk İlkokulu'na geldi. Okul bahçesindeki ve koridorlardaki vatandaşlarla selamlaşan Ekrem Oran, oyunu kullanacağı 1009 nolu sandığa gitti. Sandık kurulu üyelerinin ellerini sıkarak, görevlerinde başarılar dileyen Oran, oyunu kullandıktan sonra zarfı sandığa atmadan önce eşinin de oyunu kullanmasını bekledi. Oran, ailesinin de oyunu kullanmasının ardından eşi ve oğlu Nazım Çetin Oran ile birlikte sandığa zarfları atarak, Çeşme için hayırlı olmasını diledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullanmak üzere eşi Didem Özel ile birlikte Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu'na geldi. Burada vatandaşlar ve görevlilerle selamlaşan Özel, 1132 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oy kullanma işlemi sonrası çıkışta gazetecilere açıklama yapan Özel, "Manisa huzur içinde, herhangi bir sıkıntı yaşamadan seçimlere devam ediyor. Şu ana kadar üzüntü veren tek haberi Malatya'nın Pötürge ilçesinden aldık. Saadet Partisi'nin bir sandık görevlisinin ve müşahidinin hayatını kaybettiğini öğrendik. Yakından takip ediyoruz ve başsağlığı diliyoruz" dedi.