Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ (Özel Haber) - Önümüzdeki yerel seçimlerde Cumhur ittifakının adayı MHP’li Serdar Mersin, iddialı şekilde seçimlere hazırlanırken, siyasi geçmişiyle de dikkat çekiyor. Foça’nın tanınmış isimlerinden olan Mersin, Anavatan Partisi’nde başladığı siyasette Foça’ya hizmet etmek için hiç durmadı. 1984 yerel seçimlerinde ANAP’tan belediye başkanı seçilen Mersin, 1989 yılında bu yana yeniden başkan olmak için bütün yerel seçimlerde aday oldu. 1984, 1989, 1994 ANAP’tan aday olan Mersin, 1999 seçimleri öncesi ise “yasaklı” olduğu için seçime son anda giremedi.

2004’TE DYP İLE SAHAYA İNDİ
2004 yılında Doğruyol Partisi ile yeniden sahaya inen Mersin, 2009 yılında AK Parti’den aday oldu. Mersin 2014 ve 2019 seçimlerinde de MHP’nin adayı oldu.

FOÇA HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALACAK 
Foça’nın hizmete ihtiyacı olduğunu vurgulayan Mersin, “Biz Foça’da ittifak oldu diye yola çıkmadık. Yola çıktıktan sonra Cumhur ittifak oldu ve Foça’ya hizmet için çok da iyi bir adım atıldı. Her zaman Foça’nın yararına hizmet vermeye çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Foça’nın büyük sorunları var. Biz bunları çok iyi bildiğimiz için aday olduk. Foça CHP yönetiminde hizmet istediği hizmetleri bir türlü alamadı. Foça’da beceriksiz bir yerel yönetim var. 1 Nisan sabahından itibarın Foça hak ettiği hizmeti almaya başlayacak” diye konuştu.

SEÇİLMİŞ OLMASAM DA HEP FOÇA’NIN BAŞKANIYIM
“Foça’da seçilmiş olmasam da hep ilçenin belediye başkanıyım” diyen Mersin, “Belediye Başkanlığı’nda o günden bu günden siyasetten hiçbir zaman kopmadım. Hep halkın içindeydim. Foça’da kimin sorunu olsa bana koşar. Vatandaşlar hep ihmal edildi biz bunun farkındayız. Bu dönem vatandaşa dokunacağız ve ilçede hizmet zirve yapacak” dedi.

TERCİH EDİLEN İSİM OLDU
Mersin, “Foça’da uzun yıllar siyaset yaptım ve yapmaya devam ediyorum. Çizgimiz doğrultusunda hep halka hizmet etmeye çalıştım. Memlekette ne kadar yerel seçim olduysa siyasi görüşüm doğrultusunda iddialı partilerin ilk tercihi oldum” diye konuştu.