GÜNDEME BAKIŞ  - İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in, “Kentte birçok altyapı eksikliğinin yanında, kent içi ulaşımın, ana arterlerin, kavşakların, alışveriş merkezlerinin, ana akslar belirlenmeli. Altyapının 4.5 milyonun ihtiyaçlarına cevap verebilmesi mümkün gözükmüyor. Yerel idarelerin bu sıkıntıları muhakkak surette gözden geçirmesi gerekiyor” sözleri tartışma yarattı.

YÜCEL’DEN TEPKİ GELDİ

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Vali Köşger’e sert çıkarak, “İzmir Valimize, AKP'nin ağzıyla konuşmak ve İzmir Büyükşehir Belediyesini bir siyasi parti mensubu gibi eleştirmek yakışmamıştır” dedi.   

ŞAHİN’DEN DESTEK GELDİ

Tartışmaya MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de katıldı. Şahin, “

İzmir Valimiz Yavuz Selim Köşger, kentin alt yapısına yönelik açıklamalarda bulunmuş. İzmir’in alt yapı eksikliğine dikkat çekmiş. Gayet net yerinde, net açıklamalar. İzmir’in gidişatından, problemlerinden sorumlu olan kişi İzmir Valisi’dir. Bunları yürütmeye yani yerel yönetimlere hatırlatması vazifesidir. Problemleri işaret etmek görevidir.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de ‘AKP ağzıyla konuşmak’ gibi ifadesi terbiyeden uçaz bir üsluptur. Kentin problemlerini dile getirmek bir siyasi parti ağzıyla konuşmak mı oluyor? Kendisine bu üslup yakışmadı. Sayın Vali bu kentin mülki amiri olarak bu kentin problemlerinden sorumlu kişidir. Bu tespitleri o yapmayacak da kim yapacak? Eksikleri ifade etmek, yol göstermek görevidir. Vali Bey de bunu yapmıştır. İfadelerini kimse saptırmasın” dedi.