GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir Milletvekili ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Mahir Polat’ın, “İstanbul’u, Ankara’yı parsel parsel satıp yağmaladılar. Biz, İzmir’de sosyal demokrat Cumhuriyet Halk Partili belediyeler marifetiyle bu yağmanın önüne set koyduk. İzmir’i yağmalayamadılar. Onların para ve beton hırsı İzmir’e oldum olası göz koymalarının sebebiydi. Gözlerini beton doyursun. İzmir’i betonlaştıramayacaklar. İzmir’i almaları mümkün değil, bilakis ellerindeki iktidarı her geçen gün daha fazla kaybettiklerinin bu ifadelerle ikrarını etmiş bulunmaktadırlar. Özellikle Türkiye’de bir lağım borusunun patladığını kabul edecek olursak bu lağımın bir ucu da gümrük ve limanlarda. Bunu hep beraber görüyor, duyuyoruz” sözleri yankı buldu.

MHP’Lİ ŞAHİN’DEN YANIT GELDİ
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, CHP’li Polat’a sert yanıt verdi. Şahin, “Asıl lağımın ucun İzmir’de, Menemen’de, heykel sayma ihalesinde…” dedi.

GENEL BÜTÇEDEN AYNI PAYI ALIYOR AMA…
İzmir’in genel bütçeden nüfusu oranında destek aldığını belirten Şahin, “İzmir’de istemezükçü bir CHP zihniyeti var. Genel bütçeden gelen paralar heykel sayma gibi saçma işlerde çar çur ediliyor. Devletin parası boşa gidiyor. Akıllarında hep İzmir’e hükümetin yatırımlarını yaptırmam düşüncesi var. Ankara’da 200 tane alt geçit varken İzmir’de neden 8 alt geçit var? Birçok il merkezden gelen parayı yatırıma çevirirken İzmir neden bunu yapamıyor? Bizim yolumuz, kaldırımımız yok! Son 20 yılda yeni açılan doğru dürüst bir yol var mı? Yok! Yine aynı şekilde alt-üst geçit var mı? O da yok. İzmir’deki trafiğin hali ortada” dedi.