Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatıyla “Adım adım 2023 ilçe ilçe anlatma ve aydınlatma” toplantılarına başladıklarını anlattı. Program hakkında bilgi veren Şahin, “18 Şubat Cuma günü Bayraklı’dan başladı programlarımız, Bayraklı’dan başlama gerekçesi de; Genel Başkanımız ‘Bayraklı’dan başlayın çünkü Bayraklı tarihte leventlerimizin asker toplamak üzere bayrak diktiği yerdir’ dedi. Akdeniz’e sahip olmak isteyen, Akdeniz’deki hükümdarlığımızı devam ettirmek isteyen leventlerimizin asker topladığı merkezin adıdır Bayraklı. İsmini de bundan almıştır. CHP’nin son seçimlerde birinci olduğu ilçeleri kapsayan İzmir’in 25 ilçesinde çalışma yapmak üzere bir program yapıldı. Bayraklı’nın ardından Menemen, Bergama, Konak, Buca, Karabağlar, Gaziemir, Karşıyaka’da toplam 8 ilçede toplantılarımızı yaptık” dedi.  

“ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR” 

Gerçekleşen programlarda salonların taştığını kaydeden Şahin, “Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Bayraklı’da yaptığımız ilk toplantımıza geldi. Ardından da 1 genel başkan yardımcımız 2 milletvekilimiz ve MYK üyemizden oluşan bir heyetle ilçelerimiz dolaşılıyor. Onların gördüğü ve benim  gördüğüm tespitler; teşkilatımız çok iyi durumda. Çok canlı, bir arada ve dinç. Beni çok mutlu etti. Hiçbir salonumuz katılımcıları almadı, taştı salonlar. İlçe başkanlarımızın tasarlayıp ayırttıkları salonlara sığmadı insanlar. Dün en son toplantıyı Karşıyaka Tiyatro Salonu’nda yaptık. Programlarımızın hepsi çok güzeldi, çok mutlu olduk. 2023 için teşkilatlarımdan çok umutlandım. Önümüzdeki hafta Dikili, Bornova, Seferihisar, Ödemiş olarak devam edecek.” ifadelerini kullandı.  

“SEÇİM SÜRECİNE GİRİLDİ” 

MHP’li Şahin toplantıların Ramazan ayına kadar devam edeceğini belirterek, “Son seçimlerin çok fevkinde gördüm ben İzmir’i, çok umutlandım. İzmir’de bizim son seçimde aldığımız oy değil bu tablo. Bu tablo çok yüksek, çok yukarıda. Beni çok mutlu eden bir tabloyla karşılaştım. 2023 için benim İzmir’den gönlümdeki milletvekili sayısı birinci bölgeden 5, ikinci bölgeden 5 çıkarmaktır. Hayalim, hedefim, sevdam aşkım 5-5’tir benim. Ben gördüğüm tablodan Milliyetçi Hareket Partisi’nin oyunun yüzde 7, yüzde 10-15 olduğunu görmüyorum, çok daha yukarıda görüyorum. Bu şehrin durumu 1999’da aldığımız yüzde 18 değil, daha sonra aldığımız yüzde 13 değil daha fevkinde bir oran görüyorum ben toplumun ilgisinden. Bizim açımızdan seçim sürecine girildi. Teşkilatlarımıza Genel Başkanımızın talimatı ‘Adım adım 2023’ programı Ramazan’a kadar sürecek. Ramazan’da bugüne kadar yapılmamışın çok üzerinde Ramazan programları yapmak istiyorum, hazırlıklar yapıyoruz il yönetim kurulu üyelerimiz ve ilçe başkanlarımızla. Program içeriğini önümüzdeki günlerde açıklayacağım” dedi.  

“BEN HİZMET VE TALİMAT ADAMIYIM” 

“Milletvekilli olmak istiyor musunuz” sorusunu yanıtlayan Şahin, “Ben Hacı Musa Köyü’nden gelme Veysel Şahin’im. Benim hedeflerim yok, ben hizmet adamıyım. Partime, milletime, şehrime hizmet etmek için buradayım. Başka bir hesabım, kitabım yok. Ben asla bir hesap içinde değilim, hizmet ediyorum. Hizmet etmeye de devam edeceğim. Kafamın arkasında bir planım da programım da yok. Ben hizmet ve talimat adamıyım. Ben buraya kendi planlarımla gelmedim. Talimatla geldim, talimatla giderim. Hizmet ettim ölene kadar hizmet ederim” açıklamasına bulundu.  

“FİYATLARI İNDİRMEMEKTE DİRENİYORLAR” 

Muhalefetten gelen “Ekonomi” eleştirilerini yanıtlayan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü: 

Türkiye’de 2 yıldır küresel bir hastalık vardı, dünyada vardı. Bu hastalık nedeniyle 2 yıldır insanlarımız çalışamadı, üretemedi, işe gidemedi, para kazanamadı. Sıkıntılı günler geçirdik. Ağustos ile birlikte hastalık yavaşladı ama daha sonra Eylül’den itibaren bir yerden düğmeye basıldı. Dövizle oynamaya başladılar, ben bunu yapanın iç güçler olduğunu düşünmüyorum, destekli güçler olduğunu düşünüyorum. Eylül’den itibaren oynama başladı, Aralık’ta zirveye çıktı, döviz 20-25-50 lira olacak diyen bile çıktı. Türk devleti, devlet geleneğinden gelen devlet aklını kullanarak Kur korumalı mevduat sistemi diye bir sistem buldu. Bakın savaş çıktı, dolar yine artmadı. Demek ki bizim dövizimizle oynuyorlarmış. Döviz arttı, bununla birlikte dünyadaki hastalık nedeniyle emtia fiyatlarında arz eksikliği meydana geldi ve fiyatlar yükseldi. Türkiye’deki enerji fiyatları da artınca bir yükselme oldu. Daha sonra döviz bunları şaşırtacak seviyede düştü. Hatta Merkez Bankası eski Başkanının 70 senedir bu devletin ekmeğini yiyen bir adamın; bir vatan haininin yapabileceği bir açıklama yapmasına rağmen döviz 1 gecede düştü ama ne hikmettir ki, fiyatlar dövizle doğru orantılı olarak düşmedi, düşürmüyorlar. Büyük bir mağazada çalışan arkadaşımız, ‘biz gece mesai yaptık, tüm fiyatlarımızı artırdık, sabah geldiğimizde de fiyatları düşürmeye başladık’ dedi. Peki bu bizim devletimizin vazgeçtiği KDV kime gitti şimdi; Türkiye’deki kaosculara, tefecilere ve büyük marketlerin para babalarının cebine gitti. Türkiye’de bir kesim fiyatları indirmeme konusunda anlaşma ve direniş içindeler. Türk Devleti en kısa zamanda bu direnişi de kıracak.  

“SİYASET DOMATES, SALATALIK ÜSTÜNDEN YAPILMAZ” 

4 gündür televizyondan izlediğimiz savaş bize bir ülkede domates salatalık üzerinden siyaset yapılmayacağını, siyasetin bayrak, toprak, memleket, millet üzerinden yapılacağını söylüyor. İnşallah Türk Milleti en kısa zamanda ekonomisini de düzeltecek”