İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, “17 Nisan 2020 tarihli resmi gazetede yayınlanıp yürürlüğe giren kanunun 1. Maddesinin (g) bendinde ‘Faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan işletmelerin yıllık ilan ve reklam vergileri ile yıllık çevre temizlik vergilerinin, faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan döneme isabet eden kısmı alınmaz’ hükmü yer almasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri vergileri eksiksiz olarak tahsil etti” dedi.

ŞAHİN: “ESNAFA İADE EDİLSİN”
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin MHP’li Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin, 17 Nisan tarihli resmi gazetede yayınlanıp yürürlüğe giren 7244 sayılı kanunda ‘alınmaz’ hükmü bulunmasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin esnaftan kapalı oldukları döneme ilişkin vergileri usulsüz olarak tahsil ettiğini söyledi. İzmir’de Karabağlar Belediyesi hariç diğer tüm belediyelerin kanunu hiçe saydığını belirten Şahin, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerinin usulsüz olarak esnaftan vergi adı altında tahsil ettikleri paraları geri iade etmesini istedi. 

ODALAR ÖN AYAK OLMALI
Zaten salgın nedeniyle kepenk indirmek zorunda kalan binlerce esnafın bu süreçte iş yapamadığı için mağdur olduğunu ifade eden Şahin belediye başkanlarına ; “Bir mağduriyette siz yaratmayın. Esnafın pandemi nedeniyle dükkanını kapatmak zorunda kaldığı Nisan ve Mayıs aylarına ilişkin tahsil ettiğiniz vergileri esnafa iade edin.” çağrısında bulundu. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği çatısı altında faaliyet gösteren Kahveciler, Lokantacılar ve Hamamcılar Odası başkanlarına da seslenen Şahin; “Esnaf odaları kendilerine üye binlerce esnafa bu süreçte rehberlik etmeli. İlçe belediyelere bireysel başvuru yerine oda kanalı ile toplu başvurular yapılmalı” diye konuştu.