Halil İbrahim GÜLER /GÜNDEME BAKIŞ - MHP İzmir’de devir-teslim töreni gerçekleşti.  İl Başkanlığı’na atanan Veysel Şahin, Necat Karataş’tan görevi devraldı. Devir-teslim törenine; MHP İzmir Milletvekilleri Hasan Kalyoncu,  Tamer Osmanağaoğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) İl Başkanı Birol Demirci, il yönetim kurulu ve ilçe başkanları yer aldı. 



TAŞIN ALTINA BAŞIMIZI KOYMAYA DAVET EDİYORUM
“ İzmir için ve davamız için başını taşın altına koyacak tüm dava arkadaşlarımı; kardeşlerimi ve büyüklerimi omuz omuza yürümeye davet ediyorum” diyen Şahin “Bugün burada sizin olan emanete, mukaddesata ve davaya yine hep birlikte sarılmak için toplandık. Dünümüzle, bugünümüzle ve yarınımızla burada nöbetteyiz.  Bizim için eski, yeni ve öteki yoktur. Tek bir amaç için bir araya gelen insanlarda ayrılık ve bölünme olmaz. İşte bu bütünlük bizim en büyük gücümüzdür. Hep birlikte bu gücü iktidar yapmak için mücadele edeceğiz. Hepinizi iyi tanıyor neler yapabileceğinizi çok iyi biliyor ve sizlere güveniyorum. Başaracağımıza da yürekten inanıyorum. Görevi devraldığım kardeşim ve dava arkadaşım Necat Karataş’a bugüne kadar verdiği mücadele için çok teşekkür ediyorum.  Yine ve her zaman beraberiz. Bu vesile ile bize bu görevi layık gören Türk Dünyası'nın ve Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in Lideri, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’ye şükranlarımı sunuyorum. Yolu yolum, sözü sözümdür! Yine Genel Merkez Başkanlık Divanımıza ve MYK’mıza da huzurlarınızda çok teşekkür ederim. Ve sizlere… Elli yıllık şerefli mazimizde canını vermekten kaçınmayan ve her türlü zorlu şartta davasını omuzlayan Ülküdaşlarıma dualarımı sunuyorum. Allah beni sizlerden ayırmasın. Önümüzde ulaşmamız gereken önemli hedefler var. Tüm dava arkadaşlarımı birlikte çalışmaya, Türk Milleti için görev yapmaya çağırıyorum. Kapımız ve gönlümüz herkese açık… Türkiye için, İzmir için ve davamız için başını taşın altına koyacak tüm dava arkadaşlarımı; kardeşlerimi ve büyüklerimi omuz omuza yürümeye davet ediyorum. Sizlerle birlikte zafere ulaşacağımıza da inanıyorum” dedi.

KARATAŞ: EĞER HELALLİK İSTESEYDİM…
MHP’de çalışmaya devam edeceğini dile getiren Karataş, “2011 yılından Devlet Bahçeli Bey’in İzmir’e görevlendirmesi neticesinde 7 yıldır görev yapmaktayım. Şükranlarımı sunuyorum. Bu görev süresi sonunda görevimi çok değerli kardeşim teşkilatımıza büyük emeği geçen Veysel Şahin’e görevi devretmenin mutluluğunu duyuyorum. Veysel Şahin ülkücüdür. Devlet Bahçeli Bey‘in emrinde hizmete devam edecek. MHP İzmir il teşkilatı daha titizlikle sağlayacağına inanıyorum. Ben de MHP’nin bir neferi olarak Veysel Başkan’ın emrinde Genel Merkez’in emrinde çalışmaya devam edeceğim. Önümüzde mahalli idare seçim var. MHP'nin büyük gayretler göstereceğine, yeni yönetim anlayışı getireceğine yürekten inanıyorum. İzmir’in bir çok sorunu vardır. Önümüzdeki süreçte İzmir’de yönetim değişecekse, MHP İl teşkilatı ve Veysel Şahin Başkanımın gayretleriyle olacaktır. Ben helallik istemiyorum çünkü bir yere gitmiyorum. Bir nefer olarak çalışacağım. Eğer helallik isteseydim, MHP seçime girerken sandıkla halkın huzuruna giderken, gayret sarf etmeyen oy vermeyen verdirmeyen hiçbir Allahın kulundan helallik istemezdim. MHP’de fitne, değişim dönüşümün peşine düşen buna ortak olan, Devlet Bahçeli’siz bir MHP isteyen hiç kimseden helallik istemezdim” diye konuştu. 

DAHA FAZLA BELEDİYE KAZANACAĞIZ
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Bir bayrak değişim oluyor. Hayırlı olsun. Sayın Necat Karataş’tan helallik istiyorum. 2014 yılında İzmir’de bir belediyeyi kazandık. Veysel Başkanımızla birlikte bunu kat ve kat üstüne çıkaracağımıza inanıyorum” dedi. 

KALYONCU: BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu ise, “Biz birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğiz. İl Başkanlığında sadece isimler değişti. İlde yeni bir bakış açısının oluşmasına sağlayacak. Daha çok çalışacağız. Daha çok hizmet için mücadele vereceğimizi buradan kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

OSMANAOĞLU: İZMİR İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
İzmir için mücadele vereceklerini belirten İzmir Milletvekili Tamer Osmanaoğlu, “Buradaki en önemli tanıklığımız şu; Sayın Devlet Bahçeli’nin dediği gibi ‘sen ben yok biz varız’ Önce, vatandan sonra millet sonra partimiz gelir diyerek arkadaşlarımızın için taht kurdu.  Necat Karataş’a teşekkür ediyoruz, Veysel Şahin’in başarılar diliyorum. İzmir’imizi daha iyi yerlere gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Birol Demirci, Karataş’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, plaketi verdi.

Öte yandan görevi teslim alan Şahin'in ilk toplantısı bugün saat 16.00’da olacak ve il yönetimiyle bir araya gelecek. Şahin ardından saat 17.00’de ilçe başkanlarıyla toplantı gerçekleştirecek.