GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi Kiraz’da bir alanı üniversite ve hastane alanı olarak belirledi. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aynı alanın planlarında değişiklik yapıp konut ve ticaret alanları da belirledi. Bu plana Büyükşehir Belediyesi itiraz etti. Mahkeme de yürütmeyi durdurma kararı verdi.

TARTIŞMA KONUSU OLDU!

Yaşanan tüm gelişmeler CHP ve AK Partili siyasetçiler arasında tartışma konusu oldu. Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Mahir Polat konuyla ilgili açıklama yaptı. Her iki taraf da birbirini sert sözlerle suçladı.

MHP’Lİ ŞAHİN DE KİRAZ TARTIŞMASINA DAHİL OLDU!

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de tartışmaya girdi. Gündeme Bakış’a konuşan Şahin, “Belirlenen alan hastane ve üniversitenin yanında TOKİ 220 konut yapacak. Ayrıca ticaret alanı olacak. Belediyeye ait iş yerleri olacak. Buranın neresinde rant var? Algı operasyonu yapıyorlar. Hastane, konut yapmak rant mı? Devlet birine bir şey mi veriyor? Hayır!  Yalan söylüyorlar. Neden devletin yapacağı konutlara  karşı çıkıyorsunuz? Gerekçeniz ne?” dedi.

YAPMAYIZ, YAPTIRMAYIZ, ENGEL OLURUZ MANTIĞINDALAR!

MHP’li Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

“Araya dükkanlar yapılacak. TOKİ oturanlar alışveriş yapmaları gerekmiyor mu? Büyükşehir Belediyesi neden rahatsız oluyor? 1950’lerde yapılan yollarla ilgili CHP, “Buralara uçak mı indireceksiniz?” diye karşı çıkmıştı. 1965’te Demirel’in yaptığı barajlarla ilgili, ‘Kurbağa mı yüzdüreceksiniz?’ diye çıkışmışlardı. İstanbul’daki Boğaz köprüsü yapılırken, ‘Buradan zenginler geçecek” demişlerdi. Bu zihniyet aradan geçen 50 yılda bir adım ileri gitmemiş. İstemezükçü bakış açısı aynen devam ediyor. CHP’liler hala ‘Yapmayız, yaptırmayız, yapana engel oluruz’ mantığındalar!