Enflasyon rakamlarının beklenenin 3 katı çıkmasıyla birlikte en çok etkilenen kesimlerin başında gelen asgari ücretliler ile ilgili detaylı bir bilgi havuzu oluşturulması gerektiğini söyleyen Osmanağaoğlu; “Asgari ücret; çalışanların çalışma hayatındaki can simididir. Ekonomik gelişmelerden bağımsız olarak ele alınmaz. Bu anlamda bakmamız gereken ilk veri enflasyon oranıdır. Ekim ayı itibariyle, yıllık enflasyon oranı yüzde 25, 24’tür. Enflasyon oranındaki artış, en çok da dar gelirli vatandaşlarımızı etkilemektedir. Özellikle asgari ücretli vatandaşlarımız zor günler geçirmektedir. 2018 yılı için asgari ücret tespit edilirken, 2018 yılı enflasyon hedefi OVP’deki yüzde 7.6 olarak değerlendirilmiştir. Ancak bugünkü tabloda, yaklaşık üç katı oranında artan enflasyon, asgari ücretliyi zor durumda bırakmıştır.” ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Ülkemizin Büyümesi Ve Kalkınması İçin Temel Önceliklerden Birisidir. Konuşmasında Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 2019 yılı için asgari ücretin belirlenmesinde gerçekçi bir rakam açıklaması gerektiğini söyleyen Osmanağaoğlu “önümüzde, kış aylarını geçireceğimiz bir buçuk ay vardır. Bu bir buçuk ayda gıda ve ısınma giderleri artacaktır. Yaklaşık 6 milyon vatandaşımızın dahil olduğu asgari ücret için önümüzdeki 2 ay için acil ve 2019 yılından itibaren alınması gereken önlemler vardır” dedi. Asgari ücretlilerden yüzde 14 SGK primi, yüzde 1 İşsizlik Sigorta Fonu, yüzde 15 Gelir vergisi, yüzde 07.59 Damga Vergisi alındığını hatırlatan Osmanağaoğlu önümüzdeki iki ay için asgari ücretten alınan kesintilerin kaldırılmasının yaklaşık 6 milyon vatandaşı rahatlatacağını söyledi. MHP 24 Haziran Seçim Beyannamesinde Yer Verdiği Hususları Kanun

"TEKLİFLERİYLE GÜNDEME GETİRMEYE DEVAM EDECEKTİR" 
Konuşmasında; “Milliyetçi Hareket Partisi; 24 Haziran Seçim Beyannamesinde bu hususlara yer vermiştir. Asgari ücretten vergi alınmaması, ücretlilerin asgari ücret kadar gelirinin vergi dışı bırakılması, Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim taahhütlerindendir. Bu konuda hali hazırda gündeme alınmayı bekleyen Kanun Tekliflerimiz de bulunmaktadır. Bu anlamda; sorun da bellidir, çözüm de bellidir. Asgari ücretlilerin acil çözüm bekleyen sorunlarına karşı oyalamaya meydan vermeden, gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır” ifadelerini kullanan Osmanağaoğlu; “Milliyetçi Hareket Partisi geçmiş dönemlerde olduğu gibi 27. Dönemde de çözümü kanun teklifleri ile aramaktadır” dedi.