İzmir ilinin tarihi ve doğal güzellikleri sebebiyle bir turizm kenti olduğunun altını çizen Osmanağaoğlu, İzmir’in aynı zamanda bir sanayi kendi olduğuna da dikkat çekti. Sanayi alanında Ege Bölgesinin ve İzmir’in lokomotifi pozisyonundaki ilçe olarak tanımladığı Bornova’da 200 civarında sanayi ve üretim kuruluşunun olduğuna dikkat çeken Tamer Osmanağaoğlu; “İzmir’de bulunan 6 sanayi sitesinin 4 tanesini sınırları içinde bulunduran Bornova ilçemiz; şehrin genişlediği, yeni yerleşim alanlarının oluşturulduğu bir ilçemizdir.

Çoğalan nüfus ve artan yapılaşma ile birlikte bugün 450 binin üzerinde insanın yaşadığı, iş dünyası ve sosyal konumu itibariyle gündüz nüfusu 1 milyonu aşan Bornova ilçemizde, Pınarbaşı semtimiz sakinlik ve sanayi yapısı dolayısıyla son zamanlarda büyük göçler almıştır. Bölgede bulunan çimento fabrikalarının ve taş ocaklarının havaya ve çevreye verdiği zararın, zaman zaman insan sağlığını tehdit eder bir noktaya ulaştığı ise bilinen bir gerçektir.” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum’a “Bölgede bulunan sanayi tesislerinin çevreye verdiği zararın minimize edilmesi için Bakanlığınızın bilgisi dâhilinde sürdürülen bir çalışma var mıdır? Böyle bir çalışma varsa hangi aşamadadır?” sorunu yönelten Osmanağaoğlu; “Pınarbaşı semtinde bulunan taş ocaklarından ve çimento fabrikalarından kaynaklanan hava kirliliğinin önüne geçilmesi maksadıyla istihdam alanının zarar görmemesi kaydıyla fabrika ve ocakların daha uygun bir yere taşınmasına ilişkin bir değerlendirme çalışması yapılması düşünülmekte midir? Böyle bir değerlendirme çalışması yapıldıysa sonuçları nelerdir?” sorularını da yöneltti.

KAÇ KURULUŞ DENETLEDİ
2018 yılı içinde ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından İzmir ilindeki sanayi kuruluşlarına yapılan denetimlerin sayısı kaçtır? Bu denetimler sonucunda kaç kuruluşa hangi yaptırımlar uygulanmıştır?” sorusu da MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun Bakan Kurum’un cevaplamasını istediği bir diğer soruydu.