Önergesinde; “KYK Genel Müdürlüğümüzün bünyesinde faaliyet gösteren, öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılayan, yurtlarımızın sayısı ve kapasitesi maalesef yeterli değildir. Bu durum özellikle büyük şehirlerimize eğitim ve öğrenim için gelen evlatlarımızın ve ailelerinin çok büyük mağduriyetler yaşamasına sebep olmaktadır.” ifadelerine yer veren Osmanağaoğlu; “Yurda yerleştirilemeyen evlatlarımız; ya çok yüksek ücretlerle hizmet veren özel yurtlarda ya da yeni paralel devlet yapılanması potansiyeli taşıyan “sözde cemaat” yapılanmalarının evlerinde barınma ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalmaktadır.

BAZI ÖĞRENCİLER OKULLARINI DONDURMAK ZORUNDA KALDI

Hatta bazı veliler evlatlarının okulunu dondurmak suretiyle, yurt çıkabileceği umuduyla, geleceğimizin teminatı gençlerimizin eğitimini ertelemek zorunda kalmaktadır. Öğrencilerimizin barınma ihtiyacının devlet tarafından karşılanmamasıyla ortaya çıkan boşluk, 15 Temmuz 2016’da hain bir işgal girişimi gerçekleştiren FETÖ’nün de en büyük insan kaynağının merkezini oluşturmuştur. Söz konusu bu ihtiyaçların giderilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve bağlı kurumlarının özellikle TOKİ başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlar ile ortak çalışması büyük önem arz etmektedir.” dedi

3 ÖNEMLİ SORU

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun Kasapoğlu’nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu sorular bulunuyor:

2018 yılında Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren yurtlarımızda barınmak maksadıyla başvuruda bulunan öğrenci sayısı kaçtır? Bunlardan kaç tanesi KYK yurtlarına yerleştirilmiştir?

“BAKANLIK KOORDİNASYONUNDA FETÖ ÖNLEMİ” ÖNERİSİ

Barınma ihtiyacını KYK yurtları aracılığıyla karşılayamayan öğrencilerimizin, yeni paralel devlet yapılanması potansiyeli taşıyan bazı yapılanmaların pençesine düşmemesi için Bakanlığınızın bilgisi dâhilinde sürdürülen bir çalışma olmuş mudur?

Öğrencilerimizin yeni paralel devlet yapılanması potansiyeli taşıyan yapılanmalara yönelmemesi için Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların koordinasyonunda gerçekleştirilmesi kaydıyla bir proje hazırlanması ve bunun hayata geçirilmesiyle ilgili bir çalışmanız var mıdır?