Alanda MHP il kadın Kolları, ilçe kadın kolları, Kadın belediye başkan aday adayları ve meclis üyeleri aday adaylarının hazır bulundu. Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kahraman Türk kadınlarından oluşan resim sergisi açıldı. İzmirli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği resim sergisinde Başta Zübeyde hanım olmak üzere milli mücadeleye katılan ve tarihe damga vuran Türk kadınlarının resimleri ve hayat hikayeleri paylaşıldı. İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Bakır’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında;



“Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 84. Yılını kutluyoruz. Her güzellikte, her ilkte adı olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde tüm Dünya’dan önce elde ettiğimiz seçme ve seçilme hakkı ile seçilmiş bir genç kadın başkan olarak sana sonsuz şükranlarımı sunuyorum Atam.

Sözlerime son verirken Kadına şiddeti kınıyoruz. Devletimizin bu yönde alması gerek tedbirleri arttırmasını talep ediyoruz. Unutmayalım ki kadınlarımıza layık olduğu değeri hissettirmedikçe sağlıklı bireylerden oluşan bir toplumdan söz etmemiz mümkün olmayacaktır.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tarihe damga vurmuş kahraman Türk kadınlarımızı saygı, rahmet ve minnet ile anıyorum.” Dedi.