Ermeniler tarafından yirmi yıl önce büyük bir zulüm ve insanlık suçlarıyla işgal edilen Karabağ Bölgesi, Azerbaycan’ın büyük zaferiyle Ermenilerden temizlenmiş ve bu başarı Azerbaycan’da ve ülkemizde büyük sevinçle karşılanmıştı. Azerbaycan Cumhur Başkanı İlham Aliyev komutasında başlatılan “İt Kovan Kurtuluş Harekâtı” ilk dakikalarından itibaren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli tarafından milli irademizle birlikte desteklenmiş, zafere kadar bu destek eksilmeden sürmüştü. Kazanılan zaferle birlikte “İki Devlet Tek Millet” anlayışına dayalı adımlar atılmaya devam ediliyor. Bu adımlara anlamlı bir katkı da MHP’nin Bayraklı Belediyesi Meclis Grup Başkanı Muhammet Şahin’den geldi. Şahin Bayraklı Belediyesinin geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan toplantısında Azerbaycan’ın işgalden kurtarılan Karabağ Bölgesindeki Cebrail ilçesinin Bayraklı ilçemizle “Kardeş Şehir” olması hakkında önerge verdi. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal tarafından “hukuk servisine” sevk edilen önerge onaylandı. Bayraklı ve Cebrail kardeş şehir oluyor.

ŞAHİN, CAN VE KAN KARDEŞLİĞİMİZ
Azerbaycan’ın “İt Kovan Harekâtı” sonrası kazanılan Karabağ zaferinden sonra bir ilk olarak MHP Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Muhammed Şahin tarafından atılan bu kardeşlik adımı partiler arasında büyük sevinç ve gurura sebep oldu. Verdiği kardeşlik önergesi hakkında konuşan Muhammet Şahin, “İl Başkanımız Sayın Veysel Şahin’in talimatlarıyla önce ülkemiz ve şehrimiz diyerek milli değerlerimize ve hizmete dayalı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Can Azerbaycanımızın kazandığı zafer bizim de zaferimiz, bizim de gururumuz oldu. Bu duyguları yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için biz de bir adım atmak istedik. Türk Milliyetçileri olarak ruhumuzda, canımızda ve kanımızda yaşattığımız kardeşliğimizi güçlendirmek amacıyla önergemizi verdik. Belediye Başkanımız Sayın Serdar Sandal da sağolsunlar desteklediler. Hukuk servisinden geçen önergemizi şimdi hayata geçirmek için adımlar atacağız.” Dedi.

CEBRAİLLİ KARDEŞLERİMİZLE KUCAKLAŞACAĞIZ
Açıklamasında “İki Devlet Tek Millet” anlayışının şehirler aracılığıyla kurulacak bağlarla daha da gelişeceğini vurgulayan MHP Bayraklı Meclisi Grup Başkanı Muhammet Şahin, “Azerbaycanımız’la daha sıkı bağlarla birbirimize bağlanmak zorundayız. Biz hem ağabey ülke olarak hem de kardeşliğimiz gereği öncülük yapmalıyız. Cebrail Şehrimizle kuracağımız kardeşlik bağlarımız kültürel ve ekonomik alanda da iki ülkeye de büyük kazanımlar sağlayacağına inanıyorum. İnşallah çok kısa bir zaman sonra Cebrail Şehrimize gitmek, kahraman Azerbaycan ordusunun Gazileriyle ve Cebrail’li kardeşlerimizle kucaklaşmak istiyoruz. Bu adımda bize yol gösteren İl Başkanımız Sayın Veysel Şahin’e, destek veren belediye başkanımız Sayın Serdar Sandal’a, meclisindeki çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” Diyerek açıklamasını tamamladı.
Önümüzdeki günlerde kardeş şehir protokolü ile ilgili resmi adımların atılması bekleniyor.