Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile sosyal medyadan yaptığı paylaşım ilçede tartışmalara yol açtı. Belediye hizmetlerinin yeteri kadar sağlanamamasından dolayı, Bornova’da birçok sorunun yaşandığını söyleyen MHP Bornova İlçe Başkanı Turan Otlu, Pınarbaşı’ndaki Taş Ocağının yaşattığı çevre kirliliğine gözlerini kapayan, kulaklarını tıkayan ve halkımızın tepkisine karşı vicdanını Gaziemir’e gönderen bir belediye başkanımız var. Maalesef Bornova ne yaptığını bilmeyen bir Belediye başkanı tarafından yönetiliyor açıklamasını yaptı. Geçtiğimiz günlerde Pınarbaşı’nda bulunan, aşırı derecede hava ve çevre kirliliğine sebep olan taşocağının alan genişletme girişimlerine karşı çıkan Pınarbaşılıların yanında durmayan Bornova’nın CHP’li Belediye Başkanı Mustafa İduğ’a tepkisini gösteren MHP İlçe Başkanı Turan Otlu, “Bu kadar da değil, tepkimiz halkımız adına ve ilçemiz adına yapılmış haklı tepkidir. Fakat maalesef İduğ, halkımızın yanında değildir, Bornovamız’ın yanında değildir. Zaten hiçbir zaman da Bornova için mücadele etmemiştir” dedi.

OTLU: PINARBAŞI’NI KONSERLERLE KANDIRIYOR
Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un Pınarbaşı halkı tarafından da yoğun bir şekilde eleştirildiğini de vurgulayan MHP Bornova İlçe Başkanı Turan Otlu, “İduğ’ un görev yerini tam olarak kavrayamaması ve soluğu Gaziemir’de alması başka konu. Bir de Pınarbaşı halkını konserlerle kandırma girişimi var. Bir konser organizasyonuyla halkımızı kandıracağını zanneden bu zihniyet bilsin ki, onlar ancak kendilerini kandırırlar. Konser düzenliyorlar kimsenin haberi yok, muhtarların bilgisi yok. Sonuç elbette hüsran. Bu belediyecilik çökmüş, bu zihniyet yıkılmış bir zihniyettir. Halkımız elbette gerekli notu vermiş, yapılanları kolektif hafızasına yazmıştır.” İfadelerine yer verdi.

ÇULHAOĞLU; İDUĞ GAZİEMİR’E TAŞINSIN
“Bir zamanlar İzmir’in en gözde yerlerinden biri olan Pınarbaşı şu anda büyük çevre sorunlarıyla baş başa kalmış durumda. Tarihi eserleri, kaynak suları ve yeşillikleriyle İzmir’in en güzel yerlerinden biri olan Pınarbaşı ve Pınarbaşılılar şu anda sağlık ve çevre mücadelesi veriyor” diyerek olanlara tepkisini gösteren MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cezmi Çulhaoğlu, “Halkımızla büyük bir mücadele veriyoruz. Taş ve mıcır ocaklarına karşı insani ve çevresel haklarımızı müdafaa etmek için bizler omuz omuzayız. Bizler böyle onurlu bir mücadele verirken Belediye Başkanının konuyla hiç ilgilenmemesi aklımıza çok değişik sorular getiriyor! Görüyoruz ki, Belediye başkanın Pınarbaşı’na ve Pınarbaşılılara karşı gözleri gör ve vicdanı kapalı. Onun Gaziemir’e taşınmasını öneriyoruz. Bizden olmayan, halkımızın derdini dert edinmeyen zaten bizden değildir.

PINARBAŞI SAHİPSİZ DEĞİLDİR
İl Başkanımız Sayın Veysel Şahin’nin talimatlarıyla gözümüz Bornova Belediye Başkanının ve faaliyetlerinde üzerinde diyerek sözlerini sürdüren MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Çulhaoğlu, “Fakat bilmelidir ki Pınarbaşı sahipsiz değildir. Pınarbaşı, Pınarbaşı’nı sevenlerle birlikte haklı tepkisini ortaya koyar ve ona hizmet etmeyenlerin de sandıkta notu verir. Pınarbaşı Bornova Belediyesi’nin görmezden gelebileceği bir yer, Pınarbaşılılar da unutulacak ve ötekileştirilecek insanlar değildir” dedi.

MUHTARLARDAN TEPKİ
Pınarbaşı Bornova Belediye Başkanının şov alanı değildir. Sorunlarımıza karşı bizimle mücadele etmeyenler bizi konser şovlarıyla kandıramazlar diyerek açıkla yapan Pınarbaşı Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı Koray Doğru, “Gereken tepkiyi sosyal medyada fotoğraflarla verdik. Pınarbaşı mahalleleri muhtarları ve halkı olarak olarak kimin yanımızda olduğunu kimin ise şov peşinde olduğunu görüyoruz. Habersiz konserinize kimse katılmayınca sosyal medyada fotoğraf bile yayınlayamayan bir belediyemiz var. Biz maden ocaklarına karşı halkımızla mücadele ederken, kendilerini Gaziemir’de bulanların gözden geçirmesi gereken bir şeyler olduğunu düşünüyoruz” dedi.