Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Bayraklı’da 2014 yerel seçimlerinde MHP’nin Belediye Başkan adayı Mehmet Toptaş, CHP’ye geçti. CHP’nin İzmir Belediye Başkan Adayları Tanıtım Töreni’nde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun parti rozetini taktığı Toptaş, Gündeme Bakış’a açıklamalarda bulundu.

HAYALLERİ ORTAK OLAN 3 BAŞKAN ADAYI BİR ARAYA GELDİK 
2014 yerel seçimlerinde farklı partilerden aday olan isimlerin bir araya geldiğini belirten Topbaş, “Artık 2 partili seçime giriyoruz. Bir taraftan Millet İttifakı bir taraftan Cumhur İttifakı bulunuyor. Biz Bayraklı’da bir ilki başardık. 2014 yerel seçimlerinde MHP ve AK Parti (İsmail Sarı) belediye başkan adayları bir araya gelerek Millet İttifakı’nda Serdar Sandal Başkan’ın yanın yer almaya karar verdik. Hayalleri ortak olan 3 belediye başkan adayı ortak noktada birleşiyor” diye konuştu.

CHP’YE NEDEN GEÇTİĞİNİ ANLATTI

CHP’ye neden geçtiğini anlatan Toptaş, “Ülkenin ekonomisi çok kötü durumda. Hayat pahalılığı, şirketlerin iflas etmesi, işsizlik, yani iktidara dersinin verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için böyle bir karar aldık. Biz yerel siyasetçileriz. İnsanların perişan hallerini görüyoruz, böyle bir yola çıktık ve iyi sonuçlar da alacağımıza inanıyoruz. Fakirlerin ihtiyaçlarını karşılayacak, kentsel dönüşümde onların istekleri doğrultusunda kararlar alacağız. Kimse bir kırgınlığımız yok, husumetimiz yok. Kimsenin hatasını aramıyoruz. Amacımız hizmet, vatandaşların evlerine ekmeği nasıl götüreceklerine bakıyoruz. Ben 30 yıldır siyaset yapıyorum. Şahsi makam sevdası içinde olmadım. CHP’ye geçerken de asla ve asla bir pazarlık yapmadım. Bundan 6 önce kararımızı vermiştik ve Sayın İl Başkanımıza (CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel) iletmiştik” dedi.