GÜNDEME BAKIŞ- MHP Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Şeremet, geçtiğimiz günlerde Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi.

MHP’li Şeremet yaptı açıklamada şunları söyledi:
“Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın’ın açıklamalarına cevaben yapmış olduğu basın açıklamasında, hiç alakası yokken İstanbul’da onca belediye varken MHP’ye ait tek belediye olan Silivri Belediyesine yalan yanlış bilgilerle hedef almasını manidar bulmaktayız. Silivri Belediyesi öyle iddia edildiği gibi herhangi bir usulsüzlük ve kayırmacılık gibi bir yönetim anlayışı içerisinde olmamış, tam aksine önceki CHP’li belediye tarafından, mahkeme kararlarına rağmen yapılan usulsüz satışların iptali sonucu bedelleri ödenerek tapuları geri alınmıştır. Silivri belediyesi sizin ithamlarınızın aksine İstanbul ve Türkiye’de örnek gösterilen üretken belediyecilik anlayışıyla çalışan bir belediyedir.

MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR
Hal böyle iken Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve akıl hocaları Ak Parti İlçe Başkanı’na cevap veriyorum derken MHP’nin gözde belediyesine ithamlarda bulunması talihsizlik ve aynı zamanda samimiyetsizliktir. Sizin bu asılsız ithamlarınız usulsüzlüklerinizi ve beceriksizliğinizi örtmeyecektir. Artık mızrak çuvala sığmamaktadır.

YETİŞKİN’İN ŞU SORULARI CEVAPLAMASINI BEKLİYORUZ
Sayın İsmail Yetişkin diğer belediyelere ithamlarda bulunacağınıza Seferihisar için şu sorulara cevaplarınızı bekliyoruz.
30 Aralık 2020 tarihinde yapacağınız satış geçmiş dönem belediye başkanı Tunç Soyer’e verilen satış yetkisiyle mi yapılmaktadır. Bu satış mevcut belediye meclisi onayına neden sunulmadı?
Bu satışı vergi ve SSK borçlarımızı ödemek için yapıyoruz diyorsunuz. Önceki belediye başkanı Tunç Soyer de o dönemde yapılan satışlara kılıf uydurmak için bu bahanelerin arkasına saklanıp birçok yeri haraç mezat satmıştı. Sizde aynı bahanelerin arkasına saklanıp satıştan gelen parayı başka yerlere mi harcayacaksınız?
Seferihisar Belediyesine ait sizce taş, kayalık ve verimsiz, bizce denize sıfır paha biçilemez en değerli arazilerini 12 yılda sattınız. Gelen paralarla vergi ve SSK borçlarını ödemediğiniz gibi, Seferihisar için hangi yatırımı yaptınız?
Bütün bunlara çözüm arayıp Seferihisar’ı düşürdüğünüz bataklıktan çıkarmanızı beklerken, siz tartışmaları genişleterek bütün ilçenin enerjisini boşuna harcıyorsunuz. Seferihisar sizden başka belediyelere çamur atmanızı değil, Seferihisar’ın geleceği için çözüm ve hizmet bekliyor.”