Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Buca teşkilatıyla buluştu. İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda, ilçe yöneticileri ile bir araya gelen Başkan Şahin gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

YÜCEL'E "OY" SALVOSU
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'in "MHP dibi gördü" açıklaması yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yer aldı. Şahin, Yücel'e anketi nerede yaptırdığını sorarak, "Ben bu anketi belediyeye aldıkları 6 bin kişi arasında yaptıklarını düşünüyorum. Söylemedikleri bir şey var, HDP'nin oyunun ne olduğunu söylememişler, yandaşları olan HDP'nin oyunun ne kadar arttığını söylememişler. Onlar Türk Milletine cahil muamelesi yapıyorlar her zamanki gibi... Türk Milleti alim değildir ama ariftir. Bu millet CHP'nin ve İP Partisinin gayri milli politikalarının farkında. Onlar sanıyorlar ki; HDP ile ve gayri milli unsurlarla bir araya gelip Cumhur İttifakını yıpratma politikası yapıyorlar, küresel emperyalistlerin işbirlikçilerini yapıyorlar ve bunu Türk Milleti'nin yediğini sanıyorlar. Türk Milleti her şeyin farkında, Türk Milleti'nin bilmediği bir durum yok. Onlar adeta Ermenistan'ın politikalarını, Yunanistan'ın politikalarını onaylıyorlar ama Türk Milleti'nin, Türk Devleti'nin en sıcak olan konudan örnek verelim; gıda, tahıl koridorunu aşmasını önemsemiyorlar, Avrupa Birliği'nin önemsiz şahsi politikalarını önemsiyorlar ama Türk Milleti'nin Akdeniz ve Karadeniz politikalarını önemsemiyorlar, görmezden geliyorlar. Bunu da Türk Milleti'nin anlamadığını sanıyorlar. Yanılıyorlar,  yanıldıklarını da ilk seçimde görecekler" dedi. 

"ONLARI ÜST ÜSTE KOYSANIZ 6 ETMEZ"
Şahin, 6'lı masaya yönelik de eleştirilerde bulunarak, "Siyasette 2 kere 2 dört etmez. Babacan, Meral Akşener, Davutoğlu, Temel Karamollaoğlu ile bilmem Gültekin ile... Bunları üst üste koysanız 6 etmez. Onların bugüne kadar Türk milleti hakkında ve birbirleri hakkında ne gibi çalışmalar yaptıklarını Türk Milleti görüyor, biliyor. Onların farkında olmadıkları Türk Milleti'nin bunların farkında olduğudur. Bunu da 2023 Haziran'ında yapılan seçimlerde bir defa daha görecekler, 15'inci defa görecek CHP. Milleti kandırarak, aldatarak, küresel emperyalistlerin Türkiye'deki işbirlikçileriyle, Amerika'nın, Almanya'nın, İngiltere'nin dışişleri görevlileri ile haftada 1 gün bir araya gelinerek Türk Milleti'ne Türk Devleti'ne bir şey yapılamayacağını görecekler" ifadelerini kullandı.

"YÜCEL MENEMEN VE MENDERES HAKKINDA KONUŞMASIN"
Şahin açıklamasına şöyle devam etti:
Sayın Deniz Yücel bir de 'Menemen, Menderes, Urla'yı alacağız' diye açıklama yapmış; Sayın Deniz Yücel'e bu konuda konuşmasını önermem. Ben bu konuda söz söylemeye de ar ederim kendime. Menemen'de İP partisinin, Menderes'te de CHP'nin körfezden daha büyük kokuları olduğunu biz de biliyoruz alem de biliyor. Onların böyle söylemeleri kokunun üzerini örtmez. Böyle söyleyerek kokuların üstünü örtemezler. Söylemek istediğim gayet açık, Menemen'de İP partililerin yaptığı yolsuzluklar, Menderes'te CHP'lilerin yaptığı yolsuzluklar sözle kapatılacak durumda değil. Bu konuda konuşmasını da önermem, beni de konuşturmasınlar.