Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı İzmir teşkilatları olarak yaptıkları ortak il yönetim toplantısı ve ilçe başkanları toplantısını değerlendiren Şahin, "Olağanüstü bir dönem yaşıyoruz. Türkiye olağanüstü bir dönem yaşıyor. Kim nerede, kimler nerede siyaset yapıyor o kadar karıştı ki, 'Müslüman'ım mütedeyyinim' diyenlerle birileri birlikte siyaset yapıyor.  CHP zihniyeti çok ayrı yelpazelerde bulunan partileri bir araya getirdi, altına da HDP'yi ekledi. HDP'nin üstüne bir şey dizayn ediyor. Dolayısıyla çok olağanüstü şartlar yaşanıyor. Bu partilerden kimilerinin talepleri Yunanistan'ın talepleriyle aynı, kimisinin Amerika'nın talepleriyle aynı, kimisinin talepleri İsrail'in talepleriyle aynı. Böyle bir kavram kargaşası yaşanan dönemden geçiyoruz. Biz de Cumhur İttifakı olarak bir araya gelip, daha sıkı ilişkiler kurup, daha sağlam irtibatlar kurup, sahada daha düzgün çalışma yapma peşindeyiz. Amacımız budur. Sanıyorum bir ilk olarak il yönetim kurullarımızla AK Parti'de toplantı yaptık. Şimdi de 60 ilçe başkanımızla bizim ev sahipliğimizde bir toplantı yaptık. Gayet verimli geçti, iyi bir sinerji yarattı. Sahada da bunun karşılığının olacağını düşünüyorum. Kim hangi alanda boşluk bırakıyorsa orayı doldurma amaçlı fikir birlikteliği yapacağız" dedi. 

"UYUM SORUNU HİÇ YAŞAMADIK"
Cumhur İttifakı teşkilatlarının büyük bir uyum içinde olduğunu anlatan Şahin, "Bizim ilçe başkanları, ilçe yöneticileri ve il yöneticileri bakımından yani komple teşkilatlarımız bakımından kaynaşma problemimiz yok. Genel Başkanımızın 15 Temmuz'dan sonra yaptığı açıklamanın üzerine biz Cumhur İttifakı olarak birlikte çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

"BİZ TOPLUMA GÜVEN VERİYORUZ"
Saha çalışmalarına yönelik de bilgi veren Şahin, "Vatandaşın gözünde bizim ayrı bir yerde olduğumuzu hep söylüyorum ve bunu her zaman görüp mutlu oluyorum. Bir apartmanda bir aile çocuğunu bir yere emanet edecek olsa, apartmanda bir MHP'li aile varsa ve CHP'li aileler varsa mutlaka onu MHP'li aileye emanet ediyor. Biz Türk milletinin nezdinde güvenilir insanlarız demek ki... O gözle görülüyoruz ki, ben kendi aile ortamımda da arkadaşlarımın yaşadığı yerlerde de bunu görüyorum. Bir anahtar emanet edilecekse, çocuğunu emanet edecekse MHP'li aileye bırakıyor. Biz böyle bir güven telkin ediyoruz. Toplum bize böyle bakıyor, bu da bizi mutlu ediyor" açıklamasında bulundu. 

KARŞIYAKA STADI AÇIKLAMASI: "YETKİ DEVRİ YAPILDI"
Yapımı yılan hikayesine dönen ve AK Parti ile CHP'yi karşı karşıya getiren Karşıyaka Stadı'na ilişkin açıklamada bulunan MHP'li Veysel Şahin, "O statla ilgili Spor bakanlığı ile Karşıyaka Belediyesi'nin yaptığı anlaşmada ben de vardım, ben de imza koydum. Bana da o deftere imza koymak nasip oldu ve bunun mutluluğunu yaşadım. 1 yıl önce stadı Karşıyaka Belediyesi'nin yapması için, Spor Bakanlığımız belediyeye yetki devri yaptı. Arkasından biri başka bir şey söylüyorsa yalan söylüyor" dedi. 

"STAT CHP'YE BÜYÜK GELİR, ONLAR HEYKEL YAPAR"
Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü: 
CHP zihniyeti 1 yıldır değil 3 yıldır İzmir'de hangi yatırıma imza koydu, başladı ve bitirdi ki Karşıyaka Stadı'nı yapsın. Ben CHP'nin bu stadı yapmamasını çok abes karşılamadım. Yapmaz yani. Yapacağına da inanmıyorum ben. O imzayı atarken 'Allah Allah hadi inşallah' demiştim ama CHP'nin bilinen, malum zihniyeti ile sonuçlandı. Bu işler CHP'ye büyük gelir. Onlar heykel yapar.

"BUNLAR STADI YAPMAZ" 
CHP'nin İzmir'de heykelden, anıttan başka hangi projesi var, bugüne kadar hangi projeyi yapmışlar ki? Öyle bir projesi yok. CHP'deki bilindik CHP zihniyeti. İfadede güçlük çekiyorum, gülüyorum. Onlar daha belediye binasını yapalım mı yapmayalım mı noktasındalar, buna karar vermediler. Deprem olalı 2 yıl oldu, binayı nereye yapacaklarına karar vermediler. Basmane Çukuru alınırsa oraya yapacakmış, o çukur 30 senedir duruyor. Bunlar yapmazlar, nokta. Dereden tepeden su getiriler Karşıyaka Stadını yapmazlar”

"BÜYÜKŞEHİR BUGÜNE KADAR NEREYİ YEŞİL ALAN YAPTI?"
Eski Buca Cezaevi alanına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan planları ve planlara CHP kanadından gelen itirazlara yönelik konuşan Şahin, "CHP'nin zihniyeti 'Bir şey yapılmasın' üzerine. Madem bu kadar yeşil alan olsun diyorlar, icraata bakmak lazım. İzmir'i kaç yıldır CHP yönetiyor. İzmir'de kişi başına düşen yeşil alan 5 metrekare, İzmir bu konuda Türkiye'nin en gerideki ili. Kişi başına en az yeşil alan düşen il İzmir, onu 6 metrekare ile İstanbul takip ediyor, ardından Ankara geliyor. Konya'ya bakın kişi başına düşen yeşil alan 48 metrekare. İzmir'de bu zamana kadar nereyi yeşil alan yaptı ki İzmir Büyükşehir Belediyesi, devletin o kadar kıymetli arazisinin yeşil alan olmasını istiyor. Devlet o kadar büyük bir araziye küçük yerleşkeler yaparak İzmir'deki yapılar içinde en çok yeşil alana haiz bir bölge yapmış olacak. Büyükşehir Belediyesi'nin  öyle örnek bir projesi varsa göstersin. Yeşil alan bırakılması noktasında orası en iyi projelerden biri" diye konuştu. 

"İSTİFAM SÖZ KONUSU DEĞİL"
"MHP Genel Merkezi milletveili adayı olmak isteyenlerin 1 Aralık'a kadar istifa etmesini istedi. Ne yapacaksınız, istifa edecek misiniz" sorusunu da yanıtlayarak, "Hayır benim istifam söz konusu değil. Benim kafamın arkasında başka bir planım yok. Ben Devlet Bahçeli'nin buraya talimatla gönderdiği bir il başkanıyım. Ben ömrümü MHP'nin mutfağında hizmet ederek geçirdim. Benim kendi planlamam söz konusu değil. Genel Başkanım, Genel Merkezim ne emrederse onu yaparım" dedi

"CHP VE HDP AYNI YERDE"
İzmirlilere seslenen Şahin, "Ülkemiz ve Türk Milleti olağanüstü bir dönem yaşıyor. Türkiye'de at izi ile it izi birbirine karıştı. CHP ve HDP aynı yerde, bir ilginçlikler yumağıyla karşı karşıyayız. En büyük vazife Türk Milliyetçilerine düşüyor. Vatanından, milletinden, memleketinden, toprağından, geleceğinden kaygı duyan her İzmirliyi 2023'te yapılacak seçimlerde MHP'ye omuz vermeye, güç, emek vermeye, ter dökmeye davet ediyorum. Bu; yüzyıl önceki Türk Milleti'nin verdiği mücadele kadar önemli bir mücadele. Bu yüzden hiç kimsenin evinde oturmaya, beklemeye hakkı yoktur. Geleceğinden, memleketinden, şehrinden kaygı duyan herkesin yollara düşüp MHP'nin fikirlerini anlatması gerekiyor. Arkadaşlarımdan beklentim budur" ifadelerini kullandı.