Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili ve MYK Üyesi Tamer Osmanağaoğlu, MHP İzmir'de basın açıklaması yaptı. MHP’li Osmanağaoğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’i hedef aldığı konuşmada  İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve ESHOT’un faaliyetleri hakkında da eleştirilerde bulundu.

İZSU DENİLİNCE AKLA HİZMET DEĞİL HARAÇ GELİYOR!

“Şehri taş devrine geri götürmüştür” diyen Osmanağaoğlu: “Seçilir seçilmez PKK ve FETÖ ile iltisakları sebebiyle açığa alınanları İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinden istihdam etme planından bahsetmesi de bundandır. Çünkü kendisi İzmir’e hizmet için değil İzmirliye külfet için göreve gelmiştir. İzmir’e katkı sunacak işlere imza atmak Soyer’in ajandasındaki yakın ve uzak vadeli planlardan birisi değildir. Bunun en büyük delili de İzmir’in mevcut manzarasıdır. Çok yakın zamanda İzmir, tarih öncesi çağlara döndürülmüşçesine 21 saatlik su kesintilerine muhatap olmuştur. Yine bugünlerde İzmir’imizin 21 ilçesinde uzun süreli elektrik kesintileri yaşanmaktadır. İzmirliyi karanlığa gömen İzmir’den bir damla suyu esirgeyen bu zihniyet, bu güzel şehri taş devrine geri götürmüştür. Fakat İzmir’in su idaresinden sorumlu kurum İZSU, insanlarımıza eriştiremediği şebeke suyunun yerine bir alternatif geliştirmiştir. Temizlik yapıldığı gerekçesiyle mazgallara ve borulara basınçlı su tutan İZSU Buca’da evleri lağım suyunun basmasına sebep olmuştur. Orman köylerine standart tarifeden su vererek Bayındır ilçemizdeki vatandaşlara yüzde 924 zamlı fatura yollayan aynı kurumdur. İZSU deyince artık İzmirlinin aklına su değil susuzluk; hizmet değil haraç gelmektedir.”

BÜYÜKŞEHİR'DE 110 ARAÇ KAYIP

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 110 aracın kayıp olduğunu öne süren MHP’li Osmanağaoğlu, Başkan Soyer’e yönelik, ‘Kendisi, iftira ediyorlar, bu araçlar kayıp değil’ diyebilir ancak bu araçların akıbetinin kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor” ifadelerini kullandı. “Soyer, İzmir’i faiz ve borç batağının göbeğine düşürmüştür” diyen Osmanağaoğlu, “Darbeci babanın şımarık oğlu bütün mirasyedi evlatlar gibi har vurup harman savurmayı adet haline getirmiştir. Fakat üzücü olan tefecilere peşkeş çektiği varlığın babasından kalan bir taşlı tarla olmamasıdır. Soyer, İzmirlinin geleceğini bankalara ipotek ettirmektedir. İşe başladığı günden beri borç üstüne borç alınmış ama alınan bu paralar bir türlü hizmet olarak halka geri dönememiştir. Kendi adına 200 milyon, İZSU adına 220 milyon, ulaşım hizmetlerinden sorumlu ESHOT adına 50 milyon borçlanma yetkisi alan Soyer, sadece 7 ayda 470 milyonluk bir başka faturayı İzmir’e kesmiştir. Yine 250 milyonun üzerinde borcu olan Karşıyaka Belediyesi’nin KENT AŞ isimli şirketi çareyi 720 işçisinin maaşına el koymakta bulmuştur. Maaşlarının yarısını alamayan emekçi kardeşlerimiz alın terlerinden çalışan payların nereye aktarıldığını öğrenmek istemektedir. Kısacası İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir’in en büyük mafyası olma yolunda azim ve kararlılıkla ilerlemektedir. Toplu taşımada bilet fiyatlarına yüzde 18,6 oranında zam yapan Büyükşehir, 60 yaş üzeri vatandaşlarımıza karşı çok daha acımasız davranmıştır. 60 yaş üzeri biniş kartında yapılan zam oranı yüzde 67’ye varmıştır. Büyüklerimiz Soyer ve çetesi yüzünden evlerine mahkum olmuş durumdadır. Bu konuda bizim Soyer’ bir tavsiyemiz var. Kendisinin döneminde envanterde göründüğü halde kaybolan 110 araç,  bulunduğu takdirde 60 yaş üzeri İzmirli vatandaşlarımızın hizmetine verilmelidir. Ayrıca makam araçlarını da bu meseleye tahsil etmeli ve İzmir’in dünü, geçmişi olan insanlarımıza karşı yaptığı ayıbı temizlemelidir. Hem bu sayede Soyer, piar çalışmaları için ve bol bol reklamını yaptığı bisikletine kavuşacak, işine gerçekten bisikletle gitme imkanı bulacaktır” diye konuştu.

HARMANDALI TESİS PATLAMAYA HAZIR BİR BOMBA

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta açılışını yaptığı Harmandalı’ndaki Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili ‘patlamaya hazır bir bomba’ değerlendirmesini yapan MHP’li Osmanağaoğlu, “Konunun takipçisiyiz, üniversitelerden görüş almaya çalışıyoruz. Şu anda, çalışmaları tamamlanmayan eksik kalan bir tesisi açmaya çalıştılar. Tesis şuan saatli bomba gibi… Bu nedenle bunun takipçisi olup gündeme getirmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

“MALI MÜLKÜ SATIP YARIN YOKMUKÇASINA HARCAYAN BİR KARAKTERDİR”

İstanbul’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait binanın satış yetkisi alınması ile ilgili konuşan Osmanağaoğlu, “Yakın zamanda İzmir’i tanıtmak için Hong Kong, Brüksel ve Moskova’da temsilcilikler açmak için meclisten izin alan Soyer, bu binayı bir temsil merkezi olarak kullanmayı düşünmemektedir. İzmir’i bir turizm kenti haline getirmek için çok uygun bir merkez olabilecek bu bina Soyer yönetimi tarafından haraç mezat satılmaya çalışılmaktadır. Bu satış hırsının sebebi ise bellidir. Kendisi malı mülkü satıp yarın yokmuşçasına harcayan bir karakter yapısına sahiptir. İnsanlarımızın şehir gürültüsünden kaçıp doğayla baş başa kalmak için yerleşmek istediği Foça’nın Bağarası Mahallesi’nde yine Soyer ve onun yol verdiği rant çetesi tarafından tarumar edilmektedir. Foça’da yol yapım çalışmalarından dolayı ortaya çıkan cürufları Bağarası Mahallesi’nin bakir topraklarına gömen rantçılar, o güzel yeri zehirlemekten geri durmamaktadır” ifadelerini kullandı.

İZTAV'A AKTARILAN PARANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Osmanağaoğlu, Başkan Soyer’e yönelik eleştirilerine şu sözlerle devam etti: “Kardeşinin başında olduğu İZTAV’a aktarılan paranın da takipçisi olacağız. Şuana kadar 470 milyon borçlandığında hangi yatırımı yapmıştır, hangi yatırımdan bahsetmiştir? Şuana kadar yapılan bir şey görmüyoruz. O nedenle zaman zaman bu sert açıklamalara devam edeceğiz. Soyer, durdurak bilmeyecek, satmaya devam edecek. Biz İzmirli olarak buna set çekmeliyiz. Biz bunları sürekli gündeme getirerek İzmir’e sahip çıkacağız. Doğru olanın yanında duracağız ama yanlışı da gündeme getireceğiz.”

İZMİR SU DURURKEN NİYE HAMİDİYE SU?

MHP’li Osmanağaoğlu, CHP İzmir İl Başkanlığı ve Seferihisar Belediyesi’nin İzmir Su yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hamidiye Su’ya abone olmasına tepki gösterdi. Osmanağaoğlu, “Ahmet Hakan’a imajını yükseltecek yazılar yazdırma, Okan Bayülgen’in programına konuk olup sempati toplama, bu medyatik karakterin son hamleleridir. Bugün MHP’li Aliağa Belediyesi İZBAN tarafından alenen cezalandırılmaktadır. Aynı güzergahta ve bahsi geçen belediyeye de yakın olan bazı ilçelere giden seferlerin neredeyse 3’te 1’i kadar sefer Aliağa’ya ulaşmamaktadır. Yöneticiler sırf kendileri gibi düşünmüyor diye halka zulmetmektedir. Temiz gıda laboratuarı kuracağını müjdeleyen Soyer’in kardeşine aktardığı milyonlarla da alakalı bir çalışma yapması beklenmektedir. Acaba kardeşinin boğazından geçenler temiz, yediği lokma helal midir? Umarız ki bu temiz gıda laboratuarı açıldığında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imalatı olan İzmir Su dururken niye Hamidiye Su’ya geçiş yapıldığı da izah edilir. Hem CHP İzmir İl Başkanlığı hem de Soyer’in eski başkanı olduğu Seferihisar Belediyesi İBB’ye ait olan Hamidiye Su’ya abone olacaklarını belirtmiştir. Büyükşehir’in suyu olan İzmir Su markasının temizlik açısından bir eksikliği mi vardır ki böyle bir karar alınmıştır? Yoksa Hamidiye su aşkının altında yatan tek sebep Ekrem İmamoğlu’na kıyak geçmek midir? ‘Bindiler de çektiler gittiler, o iyi insanlar, o dünya güzeli atlara…’ cümlesiyle başlayan meşhur paragrafın sonunda şu sözler vardır: ‘Demirin tuncuna kaldık.’ Maalesef ki İzmirli de başkanın Tunç’una kalmıştır. Ama bu devran böyle sürmeyecek, Soyer’in saltanatı er geç yıkılacaktır.” dedi.

GAZİEMİR’DEKİ OLAYI KINADI

Gaziemir’de Alevi bir ailenin evine çizilen çarpı işaretine ilişkin konuşan MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, “Gaziemir’de Alevi kökenli vatandaşlarımıza yönelik girişilen alçak, rezil ve hayasız provokasyonu nefretle kınıyorum.  Bizi birbirimize düşürmeye çalışan bu kirli hesapların bin yıllık kardeşliğimizin mayasıyla yoğrulan Anadolu topraklarında tutma ihtimali yoktur. Bilhassa yüzyıllar boyunca omuz omuza yaşamanın en güzel örneklerini vermiş olan güzel İzmir’de bu ahlaksız tertip darmadağın olacaktır. Çünkü Dadaşı, Efesi, Alevi’si ile biz bu topraklarda hem batı hem de doğuyuz. Çünkü bizi medeniyet doğurdu biz aynı medeniyetin çocuğuyuz” dedi.