Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- MHP İzmir İl kongresi heyecanı başladı. “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak” başlığı altında il kongresi yapılıyor. Kongrenin başında MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu parti lideri Devlet Bahçeli’nin mesajını okudu. 



DİVAN BAŞKANI SEMİH YALÇIN OLDU 
Veysel Şahin’in tek aday olarak delegenin karışına çıktığı kongrenin Divan Başkanı MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın oldu. Diğer divan üyeleri ise MHP İzmir Milletvekilleri Tamer Osmanağaoğlu,  Hasan Kalyoncu, MHP MYK Üyesi Hasan Zeyrek, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar oldu.

PKK’YI LANETLEMİYOR
Ülkenin çeşitli yerlerinde çıkan orman yangınlarına değinen MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer’i sert dille eleştirdi. Kalyoncu, “Bugün dünden ülkemizde çeşitli illerimizde yangınlar çıkartılmaya başlandı. Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Trabzon’da yangınlar oluştu. Tesadüfen kaza sonucu çıktığını düşünebilir ama PKK’nın üstelendiği açıklaması yapıldı. HDP ve ortakları mille menfaatler söz konusu olduğunda bir anda çevreci oluyor. Çevreyi bir araç kullanarak istismar ediyor. İzmir’de de bu arkadaşlar var. Büyükşehir Belediye Başkanı (Tunç Soyer) yangının bir an önce söndürülmesi için dilekte bulunuyor ama PKK’yı kanamıyor. Terör örgütü sadece insanlara değil, hayvan ve bitkilere zarar veriyor. Onların da katili, bu terör örgütü ve destekçilerini kınamayanları şiddetle kınıyorum ve onlara lanetliyorum” dedi.

BU KUTLU ÇATI HERKESE YETECEK KADAR BÜYÜK
Tamer Osmanağaoğlu de, “Bu kutlu çatının gölgesi herkese yetecek kadar büyüktür. Lakin liderimizin de dediği gibi şehadet denilince, al bayrağı görünce göğsü gururla konuşmayan, gözleri yaşarmayan, vicdanları titremeyenle paylaşacak ekmeğimiz olmayacaktır. İşte bunun adı ilkeli siyasetçilik, dürüst devlet adamlığıdır. Bunun da yeri MHP’dir. Bugün dahi Karabağ’da azat edilmeyi bekleyen canlarını dişine takarak mücadele eden kahramanlarımızın önünde saygı ile eğiliyorum. Türk ordusunun cesareti, Türk milletinin gücü Allah’ın izni ile bayrağımızı Karabağ’da yeniden dalgalandıracaktır. İzmir’den kardeş ülkemiz Azerbaycan’a selamlarımı iletiyorum. MHP İzmir İl Başkanlığımızın 13’üncü Olağan İl Kongresi’nin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

PAGOS ZİHNİYETİNE SON VERECEĞİZ
“Türk milliyetçileri milletine karşı konulmaz bir sevda ile bağlıdır” diyerek açıklamalarda bulunan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Türklüğün bu kadar sorunu varken olaylar karşısında duyarsız hareket edemeyiz. Türkiye içte ve dışta büyük tehdidin kapanında etrafımız kuşatılmış, milli bekamız bıçak sırtındadır. Biz Türk milliyetçileri bu gerçeklerin farkında ve bilincinde olarak hareket edecek ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Sahada yaptığımız çalışmalarda 30 ilçemizden 12 bin delege ile irtibata geçtik. 35 üyemiz var ama 12 bin delegemiz var. Onlar doğrudan il başkanlığına bağlı, çalışmalarımızda bizlere katkı sağlıyorlar. 12 bin kişilik bir gönüllüler ordumuz var. Kongremizin temasını ‘İstiklal için birlik, istikbal için dirliktir. Bizde ülkemizin en batısı güzel İzmirimiz’den muhterem genel başkanımıza omuz vermek istiyoruz. Bir dönem daha fırsat verilirse önümüzdeki 900 gün boyunca çalışıp İzmir’deki Pagos zihniyetine son vermek istiyoruz. Teveccüh sizin, takdir Allah’ındır” diye konuştu.

LİSTEDE DİKKAT ÇEKTİ 
MHP’li Şahin’in listesinde dikkat çeken isimler yer aldı. Yönetimin asil listesinde sadece MHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Arat tek kadın isim olarak yer aldı. MHP İzmir’in emektar üyeleri Cumhur Bulut ve Serdar Seçgin asil listede yer almayı başardı. Bulut 2011’den, Seçgin ise 2012 yılından beri yönetimde yer alıyor.  

CUMHUR İTTİFAKI ORTAKLARI ŞAHİN’İ YALNIZ BIRAKMADI
Şahin’i Cumhur ittifakı ortakları kongrede yalnız bırakmadı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Demirezen seçimi takip etti.