Toplantıya MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, il yöneticileri, ilçe başkanları ve toplantı sonunda da misafir olarak Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu katıldı.
Kemalpaşa’da MHP’li partililer, sandık ve okul sorumluları ile halk toplantıya yoğun ilgi gösterdiler. Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuranı-ı Kerim Tilavetiyle başladı.
Açılış konuşmasında Kemalpaşa ilçe başkanı Mustafa Gözütok  seçimlerin hayırlı ve uğurlu olması temennisiyle tüm misafirlerine hoş geldiniz dedi.

Ayrıca Kemalpaşa teşkilatı olarak seçime hazır olduklarını belirterek 24 Haziran’da Kemalpaşa “Cumhur İttifakı, Millet Aklı” diyecek ittifaka sahip çıkacaktır. Sözleriyle konuşmasını bitirdi.
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş programda “Türk milletinin ve Türk Devletinin yararına olan Cumhur ittifakını ve diğerlerini anlattık. MHP ve AK Parti’sinin Cumhur İttifakının karşısında henüz netleşmemiş olsa bile çeşitli bölücü unsurların da destek vereceği bir bloğun ortaya çıkacağını anlattım. Bugün her ne kadar ben kendi partimden aday olurum diyenler olsa da her ne kadar bir ittifak içinde olmam diyenler olsak da geçmişte ifade ettikleri gibi ola ki ikinci tura kalırsa hayır bloğunda olanlarla hareket edeceğiz dediklerini de düşündüğümüzde, demek ki Cumhur ittifakının karşısında bölücü unsurlarında yer aldığı bir yapı karşımıza çıkmış olacak” dedi.



İl Başkan Karataş “Cumhur İttifakı’nın hem Türkiye’de hem İzmir’de en yüksek oyu alarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak seçileceğini söyledi. Ama hiç kimse bu oylamanın, ikinci tura kalacağı hayalini kurmasın. Cumhur İttifakı’nın karşısındaki yapıya bakıldığında ya da destek verildiği takdirde oranın bir uçurum olduğu, gibi görünmez bir bataklık olduğu ortadadır. Türk seçmeni ve halkı bunu net olarak görmektedir. Türk halkı Cumhur İttifakı adayı sayın Erdoğan’ı yüksek oranda bir oyla seçecektir.”

Ayrıca “ MHP kendi kurumsal kimliğiyle bu ittifak içinde yer almaktadır. MHP, TBMM’ye bir vekil daha fazla gönderebilmesinin çabası içinde olacaktır. MHP güçlü bir şekilde parlamentoda yerini alacaktır. Biz bu gayretle bu çabayla seçimlere çalışacağız, çalışalım. Hedefimiz yüksek oranda oyla Cumhurbaşkanını seçtirmek. Diğer taraftan MHP’nin vekil sayısını olabildiğince arttırmak. Herkes sandığa sahip çıksın. Vatandaşlarımıza ve seçmenlerimize ulaşın, dokunmadık insan bırakmayın. MHP’nin oy oranını en üst seviyelere çıkaracaksınız. Size olan güvenimiz tamdır” dedi.