GÜNDEME BAKIŞ – MHP milletvekili aday listesini erken açıkladı. Listede 1999 genel seçimlerinden bu yana İzmir’de her iki bölgeden de liste başı olan Oktay Vural ile Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun yer almaması dikkat çekti.

BAKAN MI OLACAKLAR?
Ulaştırma Bakanlığı yapan ve uzun süre MHP’nin TBMM’deki Grup Başkanvekili olan Vural’la, Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı yapan ve uzun süre Genel Başkan Yardımcılığı görevinden bulunan Tanrıkulu’nun listelerde olmaması 24 Haziran seçimlerinde Cumhur ittifakının seçimleri kazanması durumunda bakan olacağı iddiasını gündeme getirdi.

BİRİNCİ BÖLGEDE TEŞKİLATIN BİLDİĞİ İSİMLER
MHP genel merkezi birinci bölgede teşkilatın bildiği isimleri listenin başına yazdı. Isparta’da Ülkü Ocakları Başkanlığı görevinde bulunan, Ege Üniversitesi eski Rektörü Cüneyt Hoşcoşkun’un talebiyle Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Ege Üniversitesi’ne gelen ve Rektör Yardımcılığı görevine atanan Hasan Kalyoncu, liste başı oldu. Listenin ikinci sırasında ise MHP teşkilatının yakından tanıdığı Selahattin Şahin yer aldı.  

İKİNCİ BÖLGE BİRİNCİ SIRA KONTENJAN
2. bölgenin birinci sırasına ise kontenjan isim geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MYK üyesi Tamer Osmanağaoğlu’nu birinci sıraya yazdı. Karşıyaka’da siyaset yapan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nda daire başkanlığı görevinde bulunan Abdulkadir Bektaş aldı.

HEP BİRLİKTE SAHADA OLACAĞIZ
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, 24 Haziran seçim çalışmalarına çok önceden başladıklarını, bundan sonraki süreçte tüm adayların sahada olacağını belirterek, “Tüm isimler bildiğimiz, tanıdığımız isimler. Hepsi ülkücü, partili arkadaşlarımız. Takdiri genel başkanımız vermiştir” dedi.

KENDİLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Karataş, Vural ve Tanrıkulu’na partiye verdikleri emekten dolayı teşekkür etti. Karataş, “Her iki isim partimizi temsilen bakanlık yaptı. Oktay Bey uzun yıllar Grup Başkanvekilimizdi. Ahmet Bey, uzun süre genel başkan yardımcılığı yaptı. Parlamentoda MHP’yi, İzmir’i başarıyla temsil ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.