Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - MHP İzmir’de milletvekili adayları tanıtımı yapıldı. Bornova’da bir otelde gerçekleşen tanıtım toplantısına yoğun bir katılım gerçekleşti. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş; Hasan Kalyoncu, Tamer Osmanağaoğlu, Selahattin Şahin, Abdülkadir Bekdaş, Cihan Arslan, Yalçın Koçyiğit, Bilgehan Ağababa, Recep Akan, Salih Maruzlu Sıdık Korkmaz, Ali Peynirci, Ceyhun Kulla, Ahmet Coşar, Barış Atilla, Saliha Gülce Gökçe, Cumhur Bulut, Erol Eroğlu, Taşkın Işık, Fulya Güzelocak, Mustafa Çintaş, Gökhan Çelik, Recep Uzun, Fatih Yağmur, Süleyman Sarı, Fatih Arslan ve Yüksel Güven’in isimlerini tek tek okuyarak alkışlattı ve sahneye davet etti. 



LİDERLERİMİZ KAYGILARINI PAYLAŞMIŞTI 
Türkiye’nin zor bir süreçten geçeceğini MHP liderlerinin önceden gördüğünü kaydeden Karataş, “Türkiye uzun yıllardır zor süreçten geçmekte Türk milleti bölücü unsurlarla mücadele etmektedir. Bir çok şehit vermiştir. Vatanın bölünmez bütünlüğü noktasında emek saf ettiğini hepiniz biliyorsunuz. Uzun yılladır Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş ve Genel Başkan Devlet Bahçeli, genel olarak kaygılarında ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmıştır. Genel Başkanımız PKK, FETO hakkında endişelerini dile getirmiş bu endişelerinde ne kadar haklı olduğu net şekilde ortaya çıkmıştır. Türk milletinin ne kadar tehdit altında olduğu 15 Temmuz’da belli olmuştur. Bu hain saldırıdan sonra Türkiye’nin ne kadar zor durumda olduğu beka sorunu olduğu ortaya çıkmıştır. Türkiye’nin güvenli bir sürece girmesi için, ateş çemberinden geçmesi için birilerinin bir şeyler söylemesi gerekiyordu. 



NEDEN ERKEN SEÇİM?
Erken seçimin nedenini açıklayan Karataş, “Türkiye zor süreçten geçerken, milletvekili seçimleri ve Cumhurbaşkanı seçimleri 3 Kasım’da yapılması hedeflenirken, Genel Başkanımız bu durumu uzak olduğunu erken seçime girilmesi söylemiştir. Türkiye 3 Kasım yapılmaz diye söylemiştir. Bu seçim tarihi 24 Haziran’a alındıktan sonra Cumhur İttifakı AK Parti MHP yer almakta birlikte BBP de ittifakta yer almıştır. Erken seçim zaten sıkıntılar aşınmakta bir sorun yaşıyor. Türkiye’de fitne odakları rahat durmayacaktı. Burada güven olmayacaktı. Güven olmadığı için Türkiye’nin bekası, demokrasi söz konusu olmazdı. Bu yüzden Genel Başkanımız erken seçim istemiştir. Cumhur İttifakı içerisinde AK Parti ve MHP’nin yanısıra BBP de destek vermiştir. Diğer ittifaka bakıldığında CHP ve HDP dışında diğer siyasi partilere bakıldığında Cumhur ittifakı ile mukayese etmek mümkün değildir. Cumhur ittifakı ülkenin bölünmez bütünlüğünü düşünüyor. Diğer ittifak, Millet İttifakına bakıldığında bunu söylemek mümkün değildir. CHP ve İP ile Saadet Partisi’nin özellikle PKK terör örgütünü siyasi temsilcisi olan Selahattin Demirtaş’a özgürlük isteyecek kadar teklifte bulunmuştur. Demek ki Cumhur İttifakını ne derece gerekli olduğu net bir şekilde ortaya çıkıyor. Genel Başkanımız O süreçte Türkiye’nin bu sıkıntılardan kurtulabilmesi için mutlak şekilde milli mutabakat ittifakına ihtiyaç vardır demiştir. Dolasıyla bu teklif AK Parti’den kabul görmüştür. Bu milli Türk milleti devleti, milli olan herkesin aynı noktada buluşması ve birlikte hareket etmesi söylemiştir. Dolasıyla Cumhur İttifakı ile yola koyulmuştur” diye konuştu.  

MHP OLMADAN… 
MHP’nin Türkiye’deki önemine vurgu yapan Karataş, “MHP olmadan Türk geleceği, Türkiye’nin huzuru olmaz. MHP vatan aşkı ile dolu ülkücülerin dolu olduğu bir partidir. Türkiye’nin geleceğine yön veren MHP’siz olmaz. Parlamentoya da yön vereceğine buna inanıyoruz. MHP parlamentoda güçlü bir şekilde yer alacaktır. Türk milletine güveniyorum. İzmir’den milletvekili seçilecek MHP’li tamımı İzmir’imizin Türkiye’nin MHP’nin evladıdır. Her birine yürekten inanıyorum. Parlamentoda görev alacak arkadaşlarımızı gururla TBMM’ye göndereceğiz. Biz de vekil adayları arkadaşlarımız için bir nefer olarak hep birlikte çalışacağız. Biz inandık, sizler inanın, İzmir inandı. Tarih yazacağız değerli arkadaşlar tarih…”
 

BİRİNCİ BÖLGE ADAYLARI

Hasan Kalyoncu

Selahattin Şahin

Cihan Aslan

Bilgehan Ağbaba

Salim Arduçlu

Ali Peynirci

Ahmet Coşar

Saliha Gülce Gökçe

Erol Eroğlu

Günay Kambak

Fulya Güzelocak

Gökhan Çelik

Recep Ali Coşkun

Süleyman Sarı

İKİNCİ BÖLGE ADAYLARI

Tamer Osmanağaoğlu

Abdülkadir Bektaş

Yalçın Koçyiğit

Recep Akan

Ebubekir Sıddık Korkmaz

Ceyhun Kınlı

Barış Atila

Cumhur Bulut

Taşkın Işık

Mustafa Çintaş

Recep Onur Uzun

Fatih Yağmur

Fatih Arslan

Yüksel Güven