Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Milliyetçi Hareket Partisi Çeşme İlçe Başkanlığı’na sular durulmuyor. Görevden alınan Gazi Fildır’ın ardından İlçe Başkanlığı’na atanan Gökhan Çelik’in yönetim listesinde yer alan Kasım Şenkul ve Murat Aydemir’in CHP Üyesi çıktı. Şenkul ve Aydemir’in CHP’den hala istifa etmemiş olması öğrenilirken bugün de yönetim listesinde yer alan Ali Eskici ve Ahmet Canıpek, görevinden istifa etti. Eskici istifa açıklamasında hiçbir faaliyette adının geçemeyeceğini vurgularken Canıpek ise kendi bilgisi ve isteği dışında isminin MHP Çeşme İlçe Yönetimine yazıldığını savundu. Öte yandan, Çeşme Belediyesi MHP Meclis Üyesi olan 3 kişi de Çelik’in başkanlığı nedeniyle MHP’den istifa ettiğini açıkladı. 

CANIPEK, “RIZAM DIŞINDA”
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin tarafından yapılan Gökhan Çelik yönetimindeki listede ismi bulunan Ahmet Canıpek, Çelik’in kendisine yöneticilik teklifinde bulunduğunu fakat kendisinin bunu kabul etmediğini kaydetti. Yönetime yazıldığını ise basından öğrendiğini belirten Canıpek, “21.11.2021 tarihinde bir sosyal medya paylaşım sitesinde Çeşme MHP İlçe Yönetiminde görevlendirildiğimi öğrendim. Çeşme MHP İlçe Başkanı olarak atanan Gökhan Çelik yaklaşık 2-3 gün önce telefon ile beni arayıp ilçe yönetim listesine  adımı yazmak istediğini belirtmesi üzerine ben de nezaketen sağlık sorunlarımdan dolayı yönetim kurulu listesinde bulunmak istemediğimi  ancak MHP üyeliğimin devam edeceğini kendisine illettim. Aramızda geçen bu diyaloglara rağmen 27.11.2021 tarihinde Çeşme MHP yönetim kurulu listesinde ismimin olduğunu basından öğrendim. Ben gençlik yıllarımdan itibaren Ülkü Ocaklarında yetişen , Çeşme Ülkü Ocaklarında büyüyen, son dönem Çeşme MHP İlçe Başkan Yardımcılığı yapan Partim ve Liderim Sayın Devlet Bahçeli’ye bağlılığımdan zerre kadar olmayan bir ülkücü olarak, kendi rızam olmadan MHP İlçe Yönetim Kurulu’nda yer almak istemediğimi kamuoyu ile paylaşırım” dedi. 

ESKİCİ, “KENDİ İSTEĞİMLE AYRILIYORUM”
Ali Eskici sosyal medyadan duyurduğu istifa açıklamasında, “Ali Eskici olarak ismimin bahsi geçtiği MHP Çeşme İlçe Başkanlığı yönetimindeki görevimden kendi isteğimle ayrılıyorum. İlçe yönetiminde hiçbir faaliyette adımın geçemeyeceğinden bu talebimi dile getirmekteyim” ifadelerini yer verdi.