GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi, iki arabalı vapuru önümüzdeki aylarda hizmete alacak. Gemilere isim vermek için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi internet üzerinden bir anket başlattı.

ALTI İSİM ARASINDAN İKİSİ SEÇİLECEK!

Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesinde, “Haydi İzmir! Seçimini yap, yeni gemilerin isimlerini sen belirle...İZDENİZ filosuna, bu yıl iki arabalı vapur daha katılıyor. Yeni gemilerin isim annesi ya da isim babası olmak istiyorsanız; 03/03/2020 akşamına kadar sürecek ankette oyunuzu kullanın. En çok oyu alacak iki tercih, yeni arabalı vapurlarımızın isimleri olacak” denildi. Ankete katılanlara Kadifekale, Pagos, Barış 35, Fazıl Say, Uğur Mumcu ve Nazım Hikmet seçenekleri sunuldu.

MHP FETHİ SEKİN İÇİN BASTIRDI!

Anketin başlamasından kısa süre MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’den, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, “Pagos’u kaldırın, şehidimiz Fethi Sekin ismini ankete koyun” çağrısı gelmişti.

PAGOS DEĞİL FETHİ SEKİN OLSUN ETİKETİ TÜRKİYE GÜNDEMİNDE

Şahin’in bu çağrısı sonrası ülküceler Twitter’dan “Pagos değil Fethi Sekin olsun” etiketiyle paylaşım yapmış, bu çalışma kısa sürede Türkiye gündemine girmeyi başarmıştı. Öte yandan MHP’li meclis üyeleri Büyükşehir Meclisi’nde konuyla ilgili önerge vermişti.

BÜYÜKŞEHİR KAYITSIZ KALMADI!

Büyükşehir Belediyesi Fethi Sekin isminin ankete konulması çağrısına kayıtsız kalmadı. Ankete Fethi Sekin ismi eklendi. MHP İzmir İl Başkanı Şahin, “İzmir'de yeni hizmete girecek olan vapurun ismi PagosDeğil FethiSekin olsun demiştik. Çabalarımız sonuç verdi. Şimdi sizden ricam Fethi Sekin’i oylamanız ve yaymanızdır” diye konuştu.  

ANKETE KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ...