GÜNDEME BAKIŞ – Menemen’de işçilerin maaşlarının ödenmemesi farklı bir boyut kazandı. AK Partili Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını öne sürerken, CHP’li Meclis Üyesi Deniz Karakurt bugün işçilerle bir araya geldi.

DİRENMEZSEK HAKLARIMIZ ELDEN GİDECEK!
Karakurt, “Direnmezsek haklarımız elden gidecek. 2 aydır iki saatlik uykuyla duruyorum. Sorunumuz burada ekmeğimiz. Haklarımız üzerinde oynanan oyunlar. Metasu’daki yetkiyi vermedik. Devam eden bir hukuk süreci var. Bizim tekrar yönetime gelme ihtimalimiz var. Emekçilerimiz oradan oraya göndermesine izin vermedik. Eğer biz hiçbir işçimizin işten çıkarılmasını sağlarsak huzurlu uyku uyacağız. Oradan çekildiğimiz an herkes kapının önünde kalacak. ‘22 yıldır bunlar iktidardalar. Adamlarını koymuşlardır. 22 yıldır bekliyoruz. Bizim de partililerimiz var. şimdi sıra bize geldi’ diyorlar. Siyasi kavgalar işçinin zararına kullanılmamalı. Her gelen kendi kadrosunu oluşturmak istiyor. Ben emekçiyim. Kimse bu süreçte ekmeğinden olmasın. Çekilmek kolay yoldu. Ben size şu garantiyi veriyorum. Eminim ki sendika temsilcilerimiz hep yanında. Bizler de sizin yanınızda olacağız. Hiç kimsenin işten atılmasına müsaade etmeyeceğiz. Kısa dönem görev yaptım. Önümüze faturalar geldi, hiçbirini ödemedik” dedi.

TEHDİT UNSURU OLARAK KULLANIYOR!
Karakurt, sözlerine şöyle devam etti:
“Gittiğimiz gün maaşlarınız hazırdı, onu ödemediler. Maaşlarının gecikmesini tehdit olarak kullanıyorlar. O maaşlar ödenmek zorunda. Sözleşmemiz var. Güya sözleşmemiz bitmiş. Böyle bir şey yok. 31.12.2021 yılına kadar geçerli. Çalışan işçinin parasını ödememek ne demek? Eğer haklarınız olmazsa hepimiz kapının önündeydiniz. Kapının önüne koymayı kullanmaya çalışıyorlar. Yapılan iki suç var. Görevi kötüye kullanıyorlar. Maaşlar hazır ve ödenmiyor. Niçin ödenmiyor? Yetkinin alınması için.Siz çalıştırılma hürriyetinden mağrum bırakılıyorsunuz. Yasal yollara başvuracağız. Uzlaşama da yapacağımızı inanıyorum. Aydın bey insafa gelecektir. Kendi çocuklarına gördüğünde sizin çocuklarınızı da görecektir. Bu baskı bitecektir. Sendika sizin arkanızda duracaktır. Buradan istifa edersek önümüze büyük sorunlar gelecek. Bankamatik diye çalışanları sınıflandırmaya çalışıyorlar. Böyle bir şey yok. Buna boyun eğmeyeceğiz. Siz bana destek verdiğiniz sürece ben de yanınızdan ayrılmayacağım”

EKMEĞİNİZDEN OLMANIZA İZİN VERMEYECEĞİZ
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir, “Bugün işsizliğin yoksulluğun nereye geldiğini 20 yılda Türkiye’yi nereye sürüklediklerini hepimiz çok iyi biliyoruz. Nasıl evime ekmek götürmek için mücadele veriyorsam, çalışanların da ekmeğinizden olmanıza izin vermeyeceğiz. Örgütlü gücün önünde kimse duramaz. Yeterli örgütlü olunsun. Ne belediye başkanı, ne belediye başkan vekili… Enimin olun önünüzde diz çökecekler. Bugün de sizi işe almamalarının bir cezası var. Türk Ceza Kanun’un 117 maddesi uyarınca hapis cezası var” diye konuştu.