Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Menemen Belediyesi’nde Başkan Serdar Aksoy’un "zimmet ve irtikap" suçlarından hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırmasının ardından başkanvekili seçimlerinde yaşanan tartışma devam ediyor. Belediye Meclisi’ndeki oylamada 4. turda da sonuç alınamayınca yapılan kura çekiminde Belediye Başkan Vekilliği görevine Deniz Karakurt getirilmişti.

AK PARTİ’DEN CAM FANUS VE KIRMIZI TOP İTİRAZI
AK Parti, yapılan kuranın Belediye Kanunu ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğine aykırı yapıldığı gerekçesiyle Bölge İdare Mahkemesine başvuruda bulundu.  AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, konuyla ilgili, “Eşitlik halinde kura çekilir. Kura çekimi birbirinin aynı olan ve üzerinde adlar yazılı bulunan kağıtlar torbaya konularak meclis başkanı tarafından çekilmek suretiyle yapılır. Torbadan çekilen isim kazanmış olur. Yani demem o ki aday isimleri, sürpriz yumurta topları ve cam tabağa konulmaz” dedi.

KIRMIZI TOPLARI AK PARTİLİLER GETİRDİ
CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan’dan flaş bir açıklama geldi.
Turan, “Seçim günü tüm kararları birlikte gayet demokratik şekilde aldık” dedi. “Kırmızı topları kim önerdi?” sorusuna CHP’li Turan, “Seçimde AK Partili meclis üyeleri tarafından isimlerin yazıldığı kağıtların toplara konulması istendi, biz de kabul ettik. Topları AK Parti Meclis üyesi Yusuf Demirci getirdi. Tüm meclis üyeleri de kabul etti” diye konuştu.