Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ- Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Örgütü’nde 8 Ağustos Pazar günü yapılacak kongrenin heyecanı başladı. Geçtiğimiz aylarda İlçe Başkanı Turan Erdoğan görevden alınmış fakat kongre pandemi nedeniyle yapılamamıştı. Parti yapılacak kongreye kadar geçici olarak Ömer Güney’i Menemen İlçe Başkanı olarak atamıştı. Genel Merkezin, “Kongreler yapılsın” talimatı sonrası adaylar netlik kazandı.  

4 KİŞİ ADAYLIĞINI AÇIKLADI 

Geçici olarak atanan Ömer Güney, belediye eski başkan aday adayı Erdoğan Çınar, emekli öğretmen Metin Yaşatürk ile ilçe eski başkanı Ali Sakallı CHP Menemen İlçe Başkanlığına talip olduğunu açıkladı. İlçe binasında bir araya gelerek Menemen İlçe Örgütü’ne birlik beraberlik mesajı veren adaylardan, sadece 2 kişinin yeter sayıda imza toplayabileceği, kalan 2 adayın ise yarıştan çekileceği ifade ediliyor.  

Menemen İlçe Kongresi, 8 Ağustos Pazar günü, İsmet İnönü Mahallesi, Aşk Olsun Düğün Salonu’nda saat 10:00’da başlayacak.  

ADAYLAR KONUŞTU

Hazırlıkları devam edenin kongrenin adaylarını, heyecanlarını Gündeme Bakış’a anlattı. 

GÜNEY, “KAZANAN CUMHURİYET HALK PARTİSİ OLACAK” 

Menemen İlçe Başkan Adayı Ömer Güney, “Kongremizin, partimize, üyelerimize, Menemen’e ve Menemen kamuoyuna hayırlı olmasını diliyorum. Kongre hazırlıklarımızla ilgileniyoruz, solandaki çalışmalarla ilgileniyoruz. Her kongre bir heyecan partimiz için, demokratik bir yarış, sonucunda kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Biliyorsunuz ben, ilçeyi kongreye götürmek için görevlendirildim, ilçe başkanı olarak burada bulunduğum için aday olan arkadaşlarıma, ilçemizde bir araya gelerek beraberlik mesajı verme teklifinde bulundum. Arkadaşlarımız partili, hepsi partimizin değeri, bu yüzden böyle bir davet gerçekleştirdim. Burada yapılacak işlerle ilgili konuşmalarımızı yaptık. Cumhuriyet Halk Partisi’nde bu gelenek hep vardı zaten” diye konuştu.  

YAŞATÜRK, “KAZANSAM DA KAYBETSEM PARTİ İÇİM MÜCADELE EDECEĞİZ” 

Aday Metin Yaşatürk, “Kongremizin barış, dostluk, dayanışma içinde geçeceğine yüzde yüz eminim. Bu bir hizmet yarışıdır. Kazanan arkadaşımız bizim değerimizdir. Ben veya diğer arkadaşlar kazansak da, kaybetsek de kazanan arkadaşımızın arkasında olacağız. Partimizi genel ve yerel seçimlere hazırlayacağız. Benim tek amacım bu, bu doğrultuda mücadelemi kesintisiz sürdüreceğim. Kazansam da kaybetsem de parti için mücadelemi sürdüreceğim” dedi.  

SAKALLI, “ÖRGÜTÜMÜN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM” 

Aday Ali Sakallı, “4 adaylı bir seçime gidiyoruz. 4 adayımızın da partili, bu göreve layık insanlar. Kongrede bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz. Ben kendi adıma, partimizin son dönemlerde Menemen’de almış olduğu yaraları, sıkıntıları en iyi tedavi edecek, en iyi çare olacak, partiyi derleyip toparlayacak en iyi adayın kendim olduğumu düşünüyorum. Bunun sebebi de daha önce birkaç kez yaptığım ilçe başkanlığı deneyimiyle, 45 yıllık partililik deneyimimle, örgütümüzü derleyip, toparlamak, bir araya getirmek işini en iyi kendimin yapacağını düşünüyorum. Örgütümün daha önce vermiş olduğu desteği bu kez de bekliyorum. Tüm delege arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.  

ÇINAR, “SEÇİMDE KAYBEDEN OLMAMALI” 

Aday Erdoğan Çınar, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin hak etmediği bir Menemen süreci yaşadık. Bunu tekrar toparlayabilmek, tekrar bir araya gelmek, örgütü toparlamak ve Menemen’de seçimi tekrar kazanabilmenin koşullarını oluşturup, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Kubilay’ın bayrağını tekrar Menemen’e dikmenin şartlarını oluşturup, kimseyi ötekileştirmeden güzel bir seçim yapmak istiyoruz. Burada kaybeden olmamalı, kazanan örgüt olmalı. Seçimden sonra da herkes el ele kol kola örgüte katkı sunmalı. Örgütümüz, delegasyon arkadaşlarımız böyle bir yıpranmışlık sürecinde karar verme durumunda kalmamışlardı. Bu defa örgütümüzün, delegasyonun iradesini doğru kullanacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.