Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın, devam eden soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden el çektirilmesinin ardından yaşanan hareketlilik devam ediyor. Meclis üyeleri içinden seçilecek başkanvekili için mecliste 15 üyesi bulunan CHP ve 8 üyesi bulunan AK Parti ve 1 üyesi bulunan MHP'de hummalı bir çalışma yürütülüyor.

"FİRE VERMEYECEĞİZ"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Kamil Okyay Sındır Menderes'e giderek CHP'li meclis üyeleri ile tek tek görüştü. Yapılan görüşmelerde "Kim başkanvekili olmalı" sorusunu yanıtlayan meclis üyelerinin büyük çoğunluğunun aynı ismi verdiği öğrenildi. Öte yandan meclis üyelerinin CHP heyetine "Blok halinde hareket edeceğiz, fire vermeyeceğiz" dediği kaydedildi.

Meclis üyelerinin Erkan Özkan ismini verdiği öne sürüldü.

AK PARTİ'DE HAZIRLIKLAR TAM GAZ

AK Parti kanadı da 18 Temmuz Pazartesi günü yapılacak seçimler için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda uzun süredir yurtdığında yaşayan meclis üyesi Hazal Deniz Gezer'in de, seçimde oy kullanmak için Türkiye'ye geldiği öğrenildi. Öte yandan hamile olan meclis üyesi Ayşegül Türker Duran'ın ise seçim için doğum tarihini 1 gün sonraya ertelediği iddia edildi.

ARTÇI: CHP'NİN ADAYINI AÇIKLAMASINI BEKLİYORUZ

AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Artçı sürecin istişare içinde yürütüldüğünü kaydederek, "Biz seçime hazırız, CHP'nin hamlesi bekliyoruz, onlar adayını açıkladıktan sonra biz de adayımızı açıklayacağız. Biz isimler üzerinde yoğunlaşmıyoruz, istişare sonucu bir kardeşimizin ismini göstereceğiz, 9 arkadaşımız da bu görevi en iyi şekilde yapacak donanımda, karşı taraftakiler adayını açıkladığında biz de açıklayacağız" ifadelerini kullandı.   

KİMLERİN ADI GEÇİYOR?
AK Parti'nin Menderes Belediyesi Başkanvekilliği için Mümin Bayram ve Cemil Az'ın ismi geçerken, CHP'de ise Mustafa Akın ve Erkan Özkan isimlerinin öne çıktığı aktarıldı.

SEYİT TORUN DEVREDE
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da İzmir'e gelerek, meclis üyeleri ile görüşme yapacak. Torun, Yücel ve Soyer'in süreçte meclis üyelerinin çoğunluğundan gelecek isim üzerinde netleşeceği kaydedildi.