GÜNDEME BAKIŞ - Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın, yürütülen soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden alınmasının ardından Menderes'te başkanvekili seçimi süreci başladı. 18 Temmuz Pazartesi günü saat 14:00'te gerçekleştirilecek olan seçim için CHP ve AK Parti harekete geçti.
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den, sürece ilişkin ilk açıklama geldi. Sürekli, süreci yakından takip ettiklerini kaydederek, "Bir adli süreç var, yargılama süreci var. Yakından takip ediyoruz" dedi.

AK PARTİ ADAY ÇIKARACAK MI?
"AK Parti grubu olarak Menderes Belediyesi Başkanvekilliği için aday çıkaracak mısınız" sorusuna da yanıt veren Sürekli, " Biz buna en son karar veriyoruz. Her olay kendi içinde değerlendirir. Menemen'i ayrı değerlendirdik, Torbalı'yı ayrı değerlendirdik, Menderes'i ayrı değerlendireceğiz. Bayram şu anda, bayramı idrak edeceğiz. Arkasından 15 Temmuz hazırlıklarımız var. Arada bakarız, değerlendiririz, genel merkezin talimatlarını alırız, bir çerçeve çizeriz" ifadelerini kullandı.

"DEĞERLENDİRME SÜRECİ YAŞIYORUZ"
Sürekli, "Değerlendirme aşamasındayız. Nasıl Menemen'de, Torbalı'da değerlendirme süreci yaşadık, onu yaşıyoruz" diye konuştu.