Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclisi üçüncü bileşiminde yaşanan "Karar Yeter Sayısı" krizinin perde arkası ortaya çıktı.

CHP VE AK PARTİ KARŞI KARŞIYA GELDİ 
Cumhur İttifakı ile Millet İttifakını karşı karşıya getiren "Sayı" tartışması, AK Parti'den gelen "Karar yeter sayınız yok, sayım yapılsın" talebiyle başladı. Meclisi yöneten Başkanvekili Mustafa Özuslu sayım yaparak, mecliste Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı toplamı 48 meclis üyesinin olduğunu tespit etti. Ancak AK Parti'den 48 değil daha az meclis üyesi olduğuna yönelik itiraz geldi. AK Parti tarafından karar yeter sayısı olmadığı yönünde ısrar edilerek, isim isim yoklama talep edildi. Bunun üzerine Başkanvekili Özuslu, isim isim yoklama almayarak meclise 1 saat ara verdi.

YÜCEL'DEN ÜLTİMATOM: "İTİBARI ZEDELEMEYE KİMSENİN HAKKI YOK" 
Verilen 1 saatlik ara kapsamında CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in krize müdahalede bulunduğu öğrenildi. Yücel'in "2019 İBB CHP Meclis Grubu" isimli whatsapp grubuna "Değerli arkadaşlar, geçerli mazereti olmayan tüm meclis üyelerimizi ve belediye başkanlarımızı ivedi bir şekilde meclis salonuna bekliyoruz. Herkes aldığı görevin gereklerini yerine getirsin. İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi grubunun bir itibarı var. Bu itibarı zedelemeye kimsenin hakkı yok!" diyerek, meclis üyelerini meclise çağırdığı ve söz konusu gruba İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eklediği kaydedildi.

SOYER: "KİMSE SEYİRCİ KALMASIN" 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de "Değerli arkadaşlar, büyük bir zafiyet olarak algılanacak bu duruma hiçbir arkadaşımız seyirci kalmamalı. İvedilikle katılımızı bekliyoruz" ifadelerini içeren mesaj gönderdiği aktarıldı.

YÜCEL VE SOYER'İN MÜDAHELESİNİN ARDINDAN 15 MECLİS GELDİ 
Yücel ve Soyer'in verilen 1 saatlik aradaki müdahalesinin ardından 15 CHP'li meclis üyesi meclise geldi. Mecliste tekrar imza föyü dolaştırıldı ve 63 kişi olduğu tespit edildi.

AYDIN SAATLER ÖNCE UYARMIŞ! 
Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın'ın, mecliste tartışmalar yaşanmadan önce aynı gruba birçok defa mesaj atarak "Toplantı yeter sayısı sorunu çıkacak. Yoklama isteyebilirler, lütfen meclisten ayrılmayalım" diye uyarıda bulunduğu öğrenildi.