GÜNDEME BAKIŞ – CHP İzmir’de ilçe kongreleri önümüzdeki hafta sonu başlayacak. Gözler özellikle metropol ilçelerinde olacak.

BUCA VE KARABAĞLAR’DA KIYASIYA MÜCADELE!
Delege seçimlerinde rekabetin en çetin yaşandığı ilçelerin başında Buca ve Karabağlar geldi. CHP İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın başını çektiği mavi liste platformu, bu iki ilçede birçok mahallesinde liste çıkardı. Bazı mahallerde kazandı, bazı mahallerde ise kaybetti.

BUCA’DA MAVİ LİSTE PLATFORMUNUN ADAYI….
22 Aralık’ta yapılacak Buca ilçe kongresi öncesi kulisler hareketli. Buca’da Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın İl Sekreteri Hacer Taş ve eski İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ismine sıcak baktığı belirtiliyor. Taş’ın mahallesinden delege seçilememesi, Kaya’nın ise bir önceki kongreyi bir oyla kaybetmesi handikap olarak görülüyor. Mavi liste platformunun adayının ise son yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olan, partililerin yakın tanıdığı Ali Hıdır Uludağ olduğu öne sürüldü.  

OLUMLU BAKIYORUM!
Gündeme Bakış’a konuşan Uludağ, “Bu konuda insanların talepleri var. En kısa sürede bir açıklama yapacağım. Olumlu baktığımı söyleyebilirim” dedi.

KARABAĞLAR’DA SÜRPRİZ İSİM!
Karabağlar’da Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan’ın adayının mevcut İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız olduğu belirtiliyor. Muhalefetinin adayının kimin olacağının netlik kazandığı öne sürüldü. Eski İl yöneticisi Mehmet Türkbay’ın mavi liste platformunun adayı olarak seçime gireceği iddia edildi.  

TÜRKBAY: “KAVGA ORTAMI BİTSİN. HERKESİN SİYASET YAPABİLECEĞİ ÖZGÜR OLARAK SİYASET YAPMASINDAN YANAYIM”
Gündeme Bakış’a konuşan Türkbay ise, “Pazartesi günü arkadaşlarla oturup yol haritamızı çizeceğiz. Bulunduğum ilçe herkesi kucaklayacak bir yapı olmasını isterim. Barışın, huzuru olmasının istiyorum. Kavga ortamı bitmeli. Küçük bir grubun değil herkesin eşit, özgür bir ortamda siyaset yapması taraftarayım” dedi.