GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 9 Eylül kutlamalarında yaptığı açıklama sonrası başlayan tartışma devam ediyor.   Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un konuyla ilgili yaptığı “Şu an maalesef İzmir, beceriksizlik, liyakatsizlik ve bu noktada algı oluşturarak işgal altındadır. İzmir yönetimi işgal altındadır. Onlar 'Osmanlı'yı işgal etti' diye anlatıyor gerçi ama" açıklamalarına CHP İzmir örgütünden tepki geldi.

SAYIN BAKAN İKTİDARI TARİF ETMİŞ 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Bakan Kurum’a "Beceriksizlik, liyakatsizlik ve algı oluşturma" Sn. Bakan Murat Kurum kendini ve saray iktidarını tarif etmiş” çıkışında bulundu.

BÖYLE DÜŞÜNCELERİN İZMİR’E AYAK BASMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ 
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’tan Kurum’a “zihniyet” çıkışı geldi. Polat, “Dün de aynıydı, bugün de aynı. İzmir'e bakışları hiçbir şekilde değişmedi. Dün gavur İzmir, sümüklü İzmir dediler. Bugün ise İzmir işgal altında diyorlar. İzmir’in işgali 100 yıl önce bitti. İzmir'e bir daha kirli bir zihniyetin ayak basmasına asla İzmirliler izin vermeyecektir. Sayın Bakan Murat Kurum bu düşünceyi nereden edindi bilmiyoruz. Ancak İzmir'e böyle düşüncelerin ayak basmasına İzmirliler asla izin vermeyecek!” dedi. 

NE DEMEK İZMİR İŞGAL ALTINDA! 
“Ne demek İzmir işgal altında! Aklınızı başınıza alın” diyen CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan da şunları söyledi: “100 yıl önce bu işgali sonlandırmış, tarihi kahramanlıklarla dolu şanlı İzmirlilere ve vatansever Türk Milletine bu hakareti yapamazsınız. Bu sözleri, İngiliz zırhlısı ile kaçanları ve o gün denize dökülen emperyalistleri destekleyenler ancak edebilir. Sayın Genel Başkanımızın sorusunu hatırlatıyor ve tekrar ediyoruz. ‘sen bunları sayıyla mı buldun? Hepsi birbirinden beter bunların…’

SENİN HADDİN DEĞİL! 
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter de, “İzmir işgal altında demiş Bakan Murat Kurum! Cumhuriyet düşmanları, İzmir size de temsil ettiğiniz zihniyete de geçit vermez! Bakan Kurum, İzmir, Demokrat ve Özgür bir kenttir.Bilgin ola! İzmir Halkına işgalci demek senin haddin değildir!” diye konuştu.