Halil İbrahim GÜLER – GÜNDEME BAKIŞ - CHP’de olağanüstü kurultay isteyen partililer Türkiye genelinde imza kampanyası başlattı. İzmir’de imza sürecini yöneten CHP eski İl Başkanı Asuman Güven ve CHP Bornova eski İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil, Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Hatice Tatlı, bugün Bornova’daki 4 nolu notere giderek imza verdi.   

52 DELEGE BULUNUYOR
CHP’nin İzmir’de 52 delegesi bulunuyor. İmzacıların Türkiye genelinde 634 imza toplaması gerekiyor.

ÖRGÜT VE HALK DEĞİŞİM İSTİYOR
CHP İzmir eski İl Başkanı Asuman Ali Güven, “Millet ittifakı seçimi kaybetti. Bu seçim sonuçlarından sonra partimizde tartışmalar başladı. Bu da doğaldır. Partimizi yüzde 22’lere düşmüş, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Muharrem İnce’nin oy oranı yüzde 30.6 ile önemli bir noktaya gelmiştir. İnce; İzmir mitinginde halkın büyük ilgisi toplamıştır. Kadınlarımız, gençlerimiz büyük ilgi göstermiştir. Artık seçim sonuçlarından sonra örgütümüzde hem de halkta değişim talebi vardır. Bu değişim talebi CHP’nin MYK’sını ve genel başkanının kurultayla değişmesi yönündedir. Bu değişim talebinin gerçekleşmesi için noter huzurunda imza verdik. İsterdik ki genel merkezimiz bunu yapsın. İmzalarla uğraşmayalım. Ama bu gerçekleşmedi. 15 gün sürecek. İzmir’de öncülüğü yapıyoruz. İlçelerde değişim talebi olan arkadaşlar notere giderek imzalarını verecekler. 15 gün sonra imzalar genel merkeze iletilecek. Şunu çok iyi biliyoruz. Değişim artık kaçınılmazdır. Mutlak ve mutlak CHP değişmek, yenileşmek zorundadır. Yeniden yapılanmak zorundadır. Eğer bunu yapabilirsek yerel seçimlerde başarılı olma şansımız vardır. İzmir’in 22 ilçesi bizde. Bunun 30’unu alma şansımız olacaktır. Aksi taktirde daha olumsuz sonuçlarla karşılaşabiliriz. Biz İzmir delegasyonu bu duyarlılıkla CHP’nin başarılı olmasını istiyoruz. Seçeceğimiz genel başkanını bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı adayı olmasını istiyoruz. İzmir’de 30’un üzerinde imza toplanacaktır. Genel başkanımız 9 seçimdir maalesef seçimi iktidara taşıyamadı. Genel başkanımızı çok seviyoruz. Onursal genel başkan olmasını istiyoruz” dedi.

TALEBİMİZ GÖZARDI EDİLDİ
CHP Bornova eski İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ise, “24 Haziran seçimleri bir değişim rüzgarını estirdi. Bu sadece parti örgütümüzden değil halkan gelen bir talep oldu. Genel başkanımızdan farklı bir tavır bekliyorduk. Onun önderliğinde kurultayın toplanmasını istiyorduk. Ancak örgütün ve halktan gelen talebi genel merkez gözardı etti. Bu gözardı edilecek bir konu değil çünkü önümüzde bir yerel seçim var. Yerel seçimlere giderken bu değişimi gerçekleştirmezsek iyi sonuç çıkmayacak. Genel merkez kurultayla ilgili olumsuz karar verdiler. Oradan tekrar bir onay alabilirlerdi. Kurultay delegeleri kendilerine görev verseydi ve yerel seçimlere gidilseydi daha sağlıklı olurdu. Ama maalesef olmadı. 30’un üzerinde delegenin imzasını alacağız. Bunların isimlerinin açıklanmasını istemiyoruz. Çünkü bir korku, baskı yapılmasın diye. Hepsini toplayıp burada şov yapmak gibi bir amacımız da yoktu. Partimiz de bir zarar görsün istemiyoruz. Değişim tehdit değil bir fırsattır. Bu fırsatı biz yaratmaya çalışacağız. Türkiye genelinde 700’lere varan imza toplanacak. Bundan eminiz. Aziz Bey’in açıklamaları var. Ben siyasetçi olarak Aziz Bey’in de değişim istediğini düşünüyorum. Aziz Bey de açıklamasında değişime genel başkanımızın öncülük etmesini önerdi. Ama bu talepler geri çevrildi. Aziz Bey’in adına bir şey söylemeyeyim ama herhalde o da değişim istiyordur” dedi.

YENİ ŞEYELER SÖYLENSİN İSTİYORUZ
Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Hatice Tatlı, “Ben bu partide 50 yıldır varım. Kadın kolları başkanlığından, PM üyeliğine kadar birçok görevde bulundum. Değişimin ne zaman olması gerektiğini en iyi hissedenlerdenim. Çünkü bizi görenler, ‘değişim yapmazsanız CHP’ye oy vermeyeceğim’ diyen bir büyük kitleyi karşımızda gördük. Buna karşı bir direnç göstermemek gerektiğini düşünüyorum. Son kurultayda küçük kurultayı bitirdik. Küçük kurultay hemen toplanır seçim sonuçlarını değerlendirir ve yeni bir yol haritası çizerdi. Bunu bile yok ettik. Genel başkanımızı çok seviyoruz. Ancak bir değişim gerekiyor. Yeni bir yüz gerekiyor. Biz değişimle yüzde 30’ların üzerine çıkıyoruz. Bunu gördük. Bu seçim sürecinde 1977’de hissettiğim heyecanını hissetmiştim. Ama sonuç hayal kırıklığı oldu. Güneydoğu’da oylar çalınıyor ses çıkartmıyoruz. Yeni bir şeyler söylensin istiyorum” dedi.