AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş’ın Hilal Mahallesi’nde tespit ettiği çöp yığınlarıyla ilgili tartışma sürüyor. Başdaş’ın yayımladığı görüntülerdeki çöplerin “şehir magandaları” tarafından döküldüğünü bir televizyon kanalında açıklayan Batur’da Başdaş’tan belgeli cevap geldi. Başdaş, Konak Belediyesi araçlarının mahalleye çöp boşaltmasının fotoğraflarını yayımladı. 

Konak Belediye Başkanı Batur’un mahalleye koyduğu kameraların da kendi gibi çalışmadığını ifade ederek, “Geçtiğimiz hafta CHP'li Konak Belediyesi'nin sokaklara çöp boşaltması sonucu vatandaşın haklı isyanını gündeme getirmiştik. Vatandaşı düşünmemiz anlaşılan Sayın Batur’u rahatsız etmiş” sözlerine yer verdi. 

KURNAZLIKLA İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAZSINIZ

Batur’un kurnazlık yaparak işin içinden çıkmaya çalıştığını söyleyen Başdaş, “Bu kentte yıllardır siyaset yapan ve Konak’ı sözde değil gerçeketn seven biri olarak söylüyorum.Sizi bizim olmayan bir şeyi gösterecek basit siyaset insanı ya da kentli olduğumuzu mu sanıyorsunuz? İşte size fotoğraflar. Kendinizi temize çıkarmak için Konaklıları yanıltmaktan vazgeçin. Olgun siyasetçiler gibi kendinizi düzeltin” görüşünü aktardı. 

Konak Belediyesi’nin görüntülerdeki kirliliğin ne olduğunu bile bilmediğini anlatan Başdaş, “Sokağa gizli kamera yerleştiren Konak Belediyesi, görüntüdekilerin çöp değil moloz olduğunu ve belediyeye ait olmayan kamyonlar tarafından oraya bırakıldığını söylemiş. Yok artık!” sözleriyle tepki gösterdi. 

MOLOZ DEĞİL ÇÖP

Batur’a seslenen Başdaş, “Sayın Batur sizin kameralar belediye araçlarını çekemiyor galiba! Ayrıca moloz demişsiniz, moloz değil Sayın Başkan, resimde gördüğünüz gibi gayet bildiğiniz çöp!  Dünyanın en zor şeyidir anlamayana anlatmak. Görmek istemeyene göstermeye çalışmak. Ama bizler temiz bir çevre, sağlıklı bireyler ve mutlu bir toplum için her daim Konaklı hemşehrilerimizin sorunlarını gündeme taşıyacağız. 2024’te bu sorunları AK Belediyecilikle kökten çözeceğiz” dedi.